Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Tar inte emot mail EXCHANGE 2000


Ola

Recommended Posts

Jag kör en exchange server mest för att labba med det på en w2k server burk.

 

Jag har en dynamisk dns adress genom dyndns.org.

 

Burken står bakom en FW med erfodliga mappningar gjorda.

 

Nu så har den slutat ta emot mail som man skickar till den.

Skickar man internt så fungerar mailen, men skickar man utifrån så vil bouncar mailen bara.

 

Det går att skicka mail ifrån den så att smtp verkar fungera.

Har provat både via Webbacessen och via vanlig mail klient.

 

Vad ska man felsöka på?

 

Det är nog jag som har pillat lite för mycket i min trial an error metod.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Har nu felsökt lite o sniffat trafiken.

 

KOmmit fram till att när en annan mailserver vill skicka ett mail till en epost adress som min server har hand om så kräver den autensiering av den andra servern.

 

 

När tex Yahoos server har sagt att den har mail till ett konto och vill skicka så säger min ifrån.

 

Har rotat runt bland inställningarna i Exchange utan att hitta vart det kan vara.

Tycker att det borde vara i Outbound connections för smtp servern, men det vill inte.

 

Om man kommer så här långt då måste väl mina MX record vara ok??!!

 

Link to comment
Share on other sites

Jag tror inte att felet ligger i "Outbound Connectionss", utan snarare under Access | Authentication. Kontrollera så att du inte har bocka av "Anonymous access", det kan nämligen ställa till de problem du beskriver-

 

 

\Martina

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...