Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Installationsproblem


Zoonder

Rekommendera Poster

Jag själv och två kompisar med liknande konfigurationer har haft problem att installera XP på våra datorer. Problemet har varit att datorerna har låst upp sig precis innan valet av installationsenhet, i början av installationen. detta oavsett uppdatering eller nyinstallation. Det vi alla tre har genemsamt är att vi har nyare AMD processorer och G-force2 (nvidia) grafikkort. Genom att plocka i ett annat, grafikkort under installationenerna så har vi alla tre lyckats installera XP till slut. Vad det beror på kan kanske någon annan svara på, men om du sitter och installerar XP och plötsligt får en svart skärm, lamporna på tagentbordet slocknar och all aktivitet i burken stannar, testa med ett annat grafikkort.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

 

 

Känner igen lite av det du beskrev.

Hade själv problem med installationen av XP. Så fort jag kom där den skulle identifiera all hårdvara så blev det stopp - datorn låste sig helt. Prövade flera gånger och datorn låste sig på samma ställe. Efter att ha nästan slitit av all sitt hår och skrikigt mig hes ;-) så kom jag på en liten idé som skulle göra att det gick att installera.

Det är så att jag har ett inbyggt ljudkort på mitt moderkort. Så jag funderade om det möjligen var det som spökade. Jag gick in i BIOS och stängde av den - och vips så kunde jag installera in XP utan problem. Men nu satt jag utan ljud :( . Prövade att sätta på det i efterhand när jag startade upp datorn. Datorn låste sig. Då kom nästa idé. Gick in i Safe mode och då hittade den mitt ljudkort och installerade in drivritinerna till det.

 

Så det kan vara det problemet också om man nu märker att datorn låser sig. Det finns moderkort med inbyggda grafikkort också som kanske kan strula med installationen. Jag löste det med mitt problem, som tur var :-)

 

 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.×
×
  • Skapa nytt...