Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Radera växlingsfilsvolym


Torgny
 Share

Rekommendera Poster

För att kunna installera Windows 11 krävs Säker Start (Secure Boot) för att detta skall det vara en GPT disk och min är MBR.

När jag försöker ändra till GPT med användning av "diskpart" och kommandot "convert gpt" så får jag meddelandet: "Åtgärden kan inte utföras på en disk som innehåller en växlingsfilsvolym" 

 

Hur gör jag utan att förstöra innehållet på disken?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Är du säker på att du har "valt" hela disken innan du ger kommandot convert?

Detta apropå första svaret här: https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/convert-mbr-to-gpt-disk/0e3b8801-fd32-42f2-9163-e3aa503fb63f

Även andra svaret kan vara intressant och samma kommando tas upp på sidan https://www.partitionwizard.com/partitionmagic/fix-mbr2gpt-failed-errors.html. Här är ytterligare en lösning: https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/cannot-convert-gpt-to-mbr/48b1ae8f-6c8b-4832-8ad3-5208792a2233

 

Men man bör ha säkerhetskopior på alla viktiga filer samt veta hur man installerar om Windows och program innan man påbörjar den typen av åtgärder där det kan sluta med att datorn inte kan starta.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

En bra och tydlig instruktion hittas här. Beskrivning 5. Observera att det är säkrast att använda kommandoprompten från felsökningsläget.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

 Share



×
×
  • Skapa nytt...