Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Windows 10 problem. flytt av hårddisk


Kille_83
 Share

Recommended Posts

Har byggt en dator till barnen. Så har jag satt in en ssd hårddisk från gamla datorn. Men det funkar inte.

 

Kommer upp meddelande med "Ett problem har uppstått på enheten. Den måste startas om. Först kommer felinformations att samlas in och sedan utförs omstart automatisk"

Så är det en qr kod under. så står det system service exception

 

Efter det kommer det upp: "Det verkar som att windows inte har lästs in korrekt Om du vill starta om datorn och försöka ingen väljer du starta om datorn. Annars öppnar felsökningsverktyg och avancerade alternativ genom att välja visa avancerade regeringsalternativ. "

 

Måste jag installera om windows?

Eller det beror på att hårddisken är i en ny dator?

Link to comment
Share on other sites

Har du byggt ny dator med nytt moderkort och tar en disk med Windows från en annan dator är det upplagt för problem.

Ibland fungerar det men i många fall startar inte Windows.

 

Har du installerat Windows 10 bör du, om du inte har köpt Windows 10 som retaillicens, först logga in på den gamla datorn till ett Microsoftkonto för att koppla licensen till en elektronisk dito (kallas för "digital licens") för att du skall kunna aktivera licensen igen med det nya moderkortet.

 

Det du gör när du, efter att ha utfört kopplingen till ett Microsoftkonto, är att när du installerat Windows på den nya datorn, loggar in på samma Microsoftkonto för att aktivera licensen.

 

Se denna länk:

 

https://support.microsoft.com/sv-se/windows/återaktiverar-windows-efter-en-maskinvaruändring-2c0e962a-f04c-145b-6ead-fb3fc72b6665#ID0EBD=Windows_10

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...