Just nu i M3-nätverket
Jump to content

En riktigt bra PDF-konverterare?


Mikael63
 Share

Recommended Posts

Söker efter en bra lösning för att kunna konvertera flera olika dokumenttyper i ett svep och där resultatet blir en enda PDF där texter är sökbara.

 

Jag har tidigare använt mig av programmet Print Conductor. Ett suveränt program med en enastående support. Trots massor med inställningar, många skapade efter mina önskemål, och möjlighet att använda olika "motorer" för konverteringen är det så att det behövs en handpåläggning någonstans varje gång en sådan "körning" görs. Det är inte programmet i sig som felar utan det hänger ihop med att "mina" filer inte alltid är exakt likadana, främst är det DWG-filer som ställer till det. Jag har även använt Docu Freezer från samma utvecklare och då med samma enastående support men där saknas just nu möjligheten att få PDF,en sökbar.

 

Programmet DWG to PDF Converter 2021 MX fungerar bra för att skapa PDF från DWG men det programmet hanterar enbart DWG och inte "office-filer".

 

BlueBeam Revu 20 har en modul som kallas stapler och den kan hantera office-filer men inte DWG om man inte har vissa CAD-applikationer installerade och den CAD-applikation jag använder "duger" tydligen inte.

 

CAD-applikationen jag har kan däremot skapa sökbara PDF,er av inte bara de DWG som applikationen hanterar utan även av Officefiler. Det är dock en allt för omständlig procedur för dessa extra filer för att det ska vara praktiskt gång till gång. Det är också bara denna applikation som kan skapa PDF av en DWG med flera lager och där varje lager representeras av ett blad. Det kan man inte begära av den programvara jag nu söker utan den måste då kunna införliva även PDF-filer i "körningen".

 

Helst naturligtvis en gratis lösning, dock inte online. Om det inte är gratis bör det vara en trial med begränsning i tid, inte i antal filer, för att jag ska kunna utvärdera den.

 

Jag kan vid behov utveckla resonemanget.

Link to comment
Share on other sites

2021-11-19 14:44, skrev Mikael63:

men där saknas just nu möjligheten att få PDF,en sökbar.

Uppdatering:

I Docu Freezer måste man aktivera "OCR" för att PDF ska vara sökbar om den så att säga inte redan är det från början. När jag gjorde det misslyckades konverteringen med ett felmeddelande. Efter att ha kontaktat utvecklaren fick jag en ny version att ladda hem. Då får jag inget felmeddelande men utdatafilen blev ändå inte sökbar.

Det visade sig, efter några tester, att "tunga och dyra" Bluebeam Revu 20 inte kunde söka efter text (jo men inte få sökträffar) medans "lätta och gratis" Sumatra PDF fick sökträffar. Så även Adobe Acrobat Pro och gissningsvis alla andra PDF-läsare med..

 

Link to comment
Share on other sites

Nehej.. fortfarande olöst *) detta, jag var för snabb att ropa hej..

Docu Freezer behöver ohyggligt lång tid på sig för att konvertera en DWG och göra den sökbar om DWG,n innehåller många linjer (men väldigt lite text)

 

*) Lösningen blir då att använda tre olika verktyg tillsammans...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Create New...