Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Skype kanske struntar i Firefox


Thirteen
 Share

Recommended Posts

Skype kanske struntar i Firefox

"The most notable browser that is missing from the list is Mozilla's Firefox web browser. Will the new Skype support the Firefox web browser? If you take the text at face value, Skype for the Web will support Mozilla's Firefox web browser. The icons on the other hand may indicate that Firefox may not be supported after all."

 

https://www.ghacks.net/2021/09/28/skype-teases-next-version-promises-all-browser-support-forgets-firefox-icon/

 

Känner mig marginaliserad 🙁

 

  • Sad 2
Link to comment
Share on other sites

Kanske dags för Mozilla att reflektera över vad man har gjort eller inte gör som får användare att lämna Firefox. Nu senast var det Proton-gränssnittet som fick ta kritik. Utan tillräcklig användarbas blir det vare sig Skype eller webbsidor som kommer att fungera.

https://www.tomsguide.com/news/firefox-just-lost-46-million-users-in-three-years

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

13 timmar sedan, skrev Monshi:

Teams ignorerar redan idag Firefox, går inte att starta samtal via teams i firefox när jag testar.

 

16 timmar sedan, skrev Thirteen:

Utan tillräcklig användarbas blir det vare sig Skype eller webbsidor som kommer att fungera.

För videosamtal i teams och skype så behöver man antagligen komminucera med webbkamera, mikrofon och något slags protokoll att skeppa data fram och tillbaka mellan klient och server. Mikrofon-api är jag något bekant med när det gäller webbläsare, jag har inte provat kamera-api, men finns antagligen det också. Det finns flera exempel på realtidskommunikation för webbläsare så man kan göra chattar och annat som kräver mycket snabbare kommunikation än traditionell http.

 

Alltså finns alla apier som behövs för att bygga dessa applikationer som webbsidor och jag tror samtliga apier är beskrivna som standarder man bör följa. Så man kan vända på frågeställningen, istället för att fråga varför Microsoft inte stödjer Firefox så kanske man bör fråga varför Firefox inte stödjer apierna?

 

Värt att veta att jag har inte grottat ned mig i detaljer kring detta, men det är väldigt sällan man måste anpassa sig efter webbläsare nu för tiden och då är det kanske bättre att webbläsaren anpassar sig istället för att applikationsutvecklarna ska göra det.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Create New...