Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Rengöring av Dell Latitude E-6430. Hur?


Rekommendera Poster

Go morron! 

 

Har lite funderingar kring den bärbara dator jag har där hemma. Den används till både spel och surf men vid spel blir den alltid väldigt varm (luften den släpper ut genom ventilationen på sidan också). Då det ibland kan bli lätta artefakter i bilden och detta tar jag som ett tecken på överhettning. Men hur ska jag rengöra fläktar och annat Utan att öppna datorn? Vill helst undvika det. Bra bilder på datorn finns här: https://www.dell.com/support/kbdoc/sv-se/000126349/visuell-guide-för-dell-latitude-e6430 . Det finns ett galler på undersidan. Min kylplatta har en stor fläkt som pumpar in luft här men då undersidan är ganska tät tror jag inte att det gör så stor nytta. 

 

Så nu är ju frågan: om jag vill använda "luft på burk" hur ska jag blåsa? Från undersidan och ut eller från ventilationen och in? Eller finns det någon annan metod? Min dammsugare är trasig men jag kan nog få igång den. Men jag har hört att man inte ska dammsuga datorer...

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Om du blåser in luft genom ventilerna så kommer du väll bara knuffa damm och andra partiklar längre in i datorn.

 

Så jag tycker att du ska nog helst försöka lyfta bort undersidan, blåsa bort damm så det hamnar utanför datorn och sen sätter du tillbaka undersidan.

 • Gilla 2
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Står det något om borttagning av damm i datorns manual?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

.M:  Jo, det är ju klart 

 

Cecilia: Har ingen manual. Datorn såldes begagnad utan dokumentation.

 

 

 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Stafstaf

Dell hemsida.   Borde manualen finnas 

Du börja där 

När ändå inne Dell hemsida.  Kan in läsa på supporten sidan . 

Där kan finnas lite hjälp 

 

Obs ! Jag använder själv damsugare . Med plast rör obs!

Jag gör på egen risk 

Vet man inte vad man gör så avråder jag damsugare.   

 

 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hittade inget användbart tyvärr. Och supporten kräver naturligtvis att man anger produkt numret (som jag inte har med mig på jobbet... ). 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Pelle Penna

Sök på Youtube på datormodellen. Brukar finnas utmärkta videor

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Och när jag väl hade tagit reda på service taggen så visade det sig naturligtvis att det inte fanns någon som helst möjlighet att skicka mejl!! *Hårda ord*. *Ännu mer hårda ord*. *Ord hårda och rent av olämpliga*. Såja, Rage mode off. "Sopprötter" kan jag skriva. Och nu går vi vidare i programmet. Utan att kommentera! 

 

Cecilia: Kikade på länkarna men tyckte inte de hjälpte så mycket. Det stod i princip bara att man skulle ta tryckluft på burk och blåsa. Men jag tackar ändå. 

 

Såg att det kommit ytterligare ett par svar. Ska kika på dem, speciellt videon från X-men. Gör det ikväll när jag har tillgång till en dator. 

 

 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu


 • Liknande Innehåll

  • Guldstrand
   Av Guldstrand
   Jag behöver få tag på fler ram-minnen till en Dell server och jag fattar inte riktigt vilka ram-minnen det ska vara.
   Är tacksam för all hjälp.
    
   Servern är en Dell Poweredge 2900.
   Gärna 4GB moduler men även 2 GB går bra, i nödfall.
   Har förstått att det ska vara DDR2, men flera "vanliga" DDR2-minnen jag har testat passar inte.
  • maiaroni
   Av maiaroni
   Hej!
   Jag har en Dell Latitude 5580 där det inte går att scrolla med pekplattan.
   efter att ha snokat runt på några forum och letat lösningar tror jag det nog är lättast att skriva ett eget inlägg. 
   Pekplattan fungerade normalt tidigare. 
  • Mahat
   Av Mahat
   Inledning
   Jag skall införskaffa mig en gaming skärm till min dator som passar till mitt grafikkort ''ASUS GeForce GTX 1080 8GB ROG STRIX DC3 Gaming''. Vad jag har i tanke skulle vara en skärm till ett maxpris på 7000 kr, jag vill inte ha en böjd bildskärm, 144hz uppdaterings frekvens, och minst 60 cm bred. Detta är för en dator som är planerad att användas enbart för gaming.
    
   För tilfället vad jag kommit fram till så står valet mellan en ''Dell 27" LED G-Sync S2716DG'' och en ''Acer 27" Predator LED G-Sync XB271HU''. De står båda inom samma prisklass, Dell är en TN skärm medans Acer är ISP. Enligt deras specifikationer så har Acer lite större skärm, lägre energiförbrukning, och som ISP skärm har den inte samma problem som en TN vad gäller färgkontrast om man ser skärmen från vinklar. Där emot så har Dell skärmen fyra gånger snabbare responstid (1ms/4ms).
    
   Jämförelse
    
   Från vad jag hört så är sådana responstider inget jag kommer att märka av, därför skulle jag då luta mot Acer, vilket jag också gör hittills då jag vid demonstrationer av skärmarna (via recensioner på nätet) funnit Acer mer åtråvärd för att garanterat slippa det krångel som en TN skärm skulle kunna medföra. Att priset som skiljer dom åt är så oviktigt lite ger inte heller Dell skärmen dess vanliga TN övertag från vad jag hört.
    
   Jag har dock ännu inte bestämt mig då jag också läst att TN skärmar har tidigare och liksom nu varit de skärmar som är just anpassade efter gaming, och att ISP är till för de som använder sina datorer till andra saker utöver spelande, som t.ex. foto redigerande. TN skärmar skulle då vara bättre för enbart gaming (vilket är hur jag använder datorn) och för att förhindra ''input-lag'' och ''ghosting'' skulle TN vara överlägset. Men för att uppnå en fantastisk bildkvalité med TN måste man fiffla mycket med bildinställningarna, därför får folk som använt TN längre bättre bildkvalitet än de som är nya, och kan då därför välja ISP istället då de vid första intrycket tror att ISP skulle vara bättre.
    
   Jag har däremot hört att ISP tagit sig in i marknaden för seriösa gaming skärmar, och att de blir mer och mer valet för allt fler spelare. Utöver att man slipper problemen med färgkontrast beroende på vinkeln till skärmen så är saker som ''input-lag'' och ''ghosting'' i moderna ISP skärmar nästan obemärkta i jämförelse med TN skärmar. Dessutom så skulle jag nog störa mig på skiftande färgkontrast vid flyttande av mig eller skärm mer än de flesta.
    
   Sammanfattning
    
   Om skillnaden mellan de övertag Dell skärmen har i kontrast till Acer är obemärkt minimala, och man skulle inte kunna få en klart bättre bild ens om man vet hur man skall hantera färginställningar skulle jag föredra Acer. Jag är inte heller den personen som gillar att korrigera, utan snarare att bara köra utan att behöva förstå mig på programvara, teknik, och optimala inställningar så värst mycket, och då låter ju sannerligen ISP bättre för mig, om det nu inte är så att Dell skärmen på ett bemärkt sätt kan överträffa Acer skärmen.
    
   Detta ämne är då till för att jag skall få lite klargörelse över de saker jag nämnt och ifall allt stämmer, samt även kanske få förslag till vilken skärm jag bör välja baserat på vad jag sagt att jag letar efter. Ni kan även ge förslag på andra skärmar jag kan välja ifall ni tror att det kan finnas något annat som skulle passa mig baserat på vad jag skrivit.
    
   Länkar till skärmarna
    
   Dell:
   https://www.komplett.se/product/882181/gaming/skarmar-tillbehor/skarmar/dell-27-led-g-sync-s2716dg#
   https://www.inet.se/produkt/2200017/dell-27-s2716dg
    
   Acer:
   https://www.komplett.se/product/859681/gaming/skarmar-tillbehor/skarmar/acer-27-predator-led-g-sync-xb271hu#
   https://www.inet.se/produkt/2205480/acer-27-predator-xb271hu-g-sync-ips
   https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/bildskarm/AC27XB271HUBM/acer-predator-xb271hu-27-datorskarm-gaming?scid=SEM_GLT_CR5&gclid=EAIaIQobChMI4JO-nrmq1wIVo7ftCh1XnAhdEAAYASAAEgLE9vD_BwE&gclsrc=aw.ds
    
   Mitt grafikkort:
   https://www.inet.se/produkt/5402813/asus-geforce-gtx-1080-8gb-rog-strix-dc3-gaming#specs
    
  • ståla
   Av ståla
   Efter byte av hårddisk till SSD-typ och ominstallation av min Dell Inspiron 1545 med ATI Radeon HD4300 grafikkort integrerat på moderkortet så har knepigt problem uppstått.
   1. Belarc advisor kan inte redovisa resultatet för innehållet i min dator. Försöker skriva ut med Libre offices "word"-program. Men det som händer att den står och harvar i oändlighet..........
   2. Innan HD-bytet kunde jag köra en videokonferensklient från Cisco som heter Jabber.
   Efter bytet säger datorn att jag ska ladda ner senaste drivrutinerna för att få detta program att fungera. Efter idoga försök att göra detta har jag dock inte lyckats få till det.
    
   Finns det någon därute som kan ge tips på lösning?? I övrigt fungerar maskinen mycket bra och är snabbstartad.
    
  • Ellsen
   Av Ellsen
   Hej. Jag har ett mystiskt problem med min bärbara Dell Studio (vet faktiskt inte om den heter något mer..)
   Den är väl ca 4-5 år gammal, men allt utom själva minnet byttes ut för ca 1.5 år sedan pga att usb-portarna inte funkade. Efter det så blev batteriet otroligt dåligt, och håller bara i ca 20 min utan kabel.
    
   Nu har den börjat bli riktigt konstig. Helt plötsligt jan den bara helt slockna, utan förvarning, med laddningskabel i. Sätter jag på den igen frågar den om jag vill starta i felsäkert läge, men det brukar jag inte välja.
   Oftast slocknar den igen efter ca 5-10 min.
   Låter jag den vila funkar den bättre IBLAND, ibland slocknar den även om den fått vila länge.
    
   Har försökt reda ut om jag gör något särskilt när den slocknar, men det tycka vara olika varje gång.
   Ibland kan jag spela The sims 3 i timmar och ha 10 olika internetflikar och samtidigt streama Svt play med den och den säger inte ett pip, men vissa dagar slocknar den bara jag streamar en film.
   Det händer både när den är lite för varm (fläkten är utkass, men har en extern) och när den är helt sval.
    
   Har öppnat den och kollat, och den är inte något vidare dammig, vad jag kan se iaf.
    
   Vad tror ni?
   Kan det vara att den helt enkelt börjar ge upp, att livslängden håller på att ta slut?
 • Senaste som Tittar

  Inga registrerade medlemmar är inne på denna sida.

 • Obesvarade ämnen

 • Nya ämnen

×
×
 • Skapa nytt...