Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Firefox 92.0


mbgtmari
 Share

Recommended Posts

Jag kan inte förstå varför Firefox har tappat så många användare till Chrome. De enda försämringarna i Firefox utveckling, som jag har sett, har varit de ändringar där Firefox har härmat Chrome, vilka har inneburit att man inte kan anpassa Firefox efter sina privata preferenser lika mycket som man kunde förr.

 

Nu har i alla fall min favoritwebbläsare uppdaterat sig automatiskt. Jag använder ingen VPN men Mozilla VPN finns att pröva för den intresserade.

https://www.mozilla.org/en-US/firefox/92.0/whatsnew/all/?oldversion=91.0.2

https://www.mozilla.org/en-US/firefox/92.0/releasenotes/

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ja, visst är den det. Jag, som inte har aktiverat "endast HTTPS-läge", eftersom jag är flitig besökare på några http-sidor, kommer in på minhembios https-sida. Men visst är det underligt att du, som aktiverat "endast HTTPS-läge", inte kommer in.

https://support.mozilla.org/en-US/questions/1317498

 

Innehåller minhembio-sidan möjligtvis “blandat innehåll”?
https://support.mozilla.org/en-US/kb/mixed-content-blocking-firefox
What is mixed content and what are the risks?
However, if the HTTPS page you visit includes HTTP content, the HTTP portion can be read or modified by attackers, even though the main page is served over HTTPS. When an HTTPS page has HTTP content, we call that content “mixed”. The page you are visiting is only partially encrypted and even though it appears to be secure, it isn't.

Edited by mbgtmari
Tog bort ett onödigt mellanslag
Link to comment
Share on other sites

bengt 429

Ett litet förtydligande till detta.

Jag kommer alltså in på den aktuella sidan, men när jag sedan väljer en underrubrik, t.ex. "digitalboxar", så kommer varningen upp.

Väljer jag då istället "fortsätt till http-webbplatsen", så fungerar det utan problem.

Link to comment
Share on other sites

Ja, det blev tydligare och det är bra att du kommer dit du vill genom att "fortsätta till http-webbplatsen" (fast det egentligen är en https-webbplats). Jag hittar inga bättre förklaringar än de som står i mixed-content-länken. Minhembio är ett välkänt forum där  @Monshi har varit medlem i många år. Han kanske kan komma på någon bra förklaring till varför du måste "fortsätta till http-webbplatsen".

Link to comment
Share on other sites

Inget specifikt om minhembio men gissningen är att det kan finnas bildmaterial någonstans i sidan som hämtas från extern part som inte uppfyller kraven. Precis som sagts ovan, mixed-content.

 

Link to comment
Share on other sites

bengt 429

Jag är medlem på minhembio, och är ofta inloggad där, så jag vet att detta problem började efter förra uppdateringen. Och tydligen hänger det med även till 92.0

Vi lär väl aldrig med säkerhet få veta orsaken.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Create New...