Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Plötsligt väldigt långsam start av YouTube


GunL
 Share

Recommended Posts

Förut har jag inte haft ngt besvär, men sista månaden tar det upp till 1 minut att ladda en video. Vi som var med på "gamla goda tiden" är ju vana med att vänta, men blivit bortskämda. 1 minut kan nästan ge mig magsår :-) Har någon annan samma problem, och vad kan det bero på?  Något tillägg?

Link to comment
Share on other sites

Har sett en liknande fråga diskuteras på ett annat forum och det fans teorier om allt emellan utrustning till gooles servrar. Men ingen vet säkert... Har själv mindre problem nu men det är inte borta.

 

Om det bara gäller enstaka videor så kan det vara samma problem men om det gäller alla videor så är det något annat fel.

Link to comment
Share on other sites

Enligt YouTube själv finns det inga problem hos dem just nu ;):
https://downdetector.se/problem-storningar/youtube/

Jag använder Firefox och uppspelningen av en video som t ex Zitti E Buoni, Italiens vinnarlåt i Eurovision Song Contest, startar med en gång. https://www.youtube.com/watch?v=RVH5dn1cxAQ

 

Vilken webbläsare använder du GunL? Handlar problemet kanske om att själv ladda upp en video och inte att titta på någon annans? https://support.google.com/youtube/answer/4525858?hl=sv

Här står det om problem att titta på videor (Felsöka problem med att spela upp videor):
https://support.google.com/youtube/topic/9257404?hl=sv&ref_topic=9257500,3230811,3256124,

Här står det mer https://support.google.com/youtube/answer/3037019?hl=sv&ref_topic=9257580#zippy=%2Cinternethastighet

Sju tips: • Kontrollera om något av webbläsartilläggen som blockerar annonser påverkar videouppspelningen.

• Om du har många webbläsarflikar öppna kan du försöka stänga alla förutom den du använder för YouTube.

• Starta om webbläsaren. • Starta om routern. • Starta om datorn. • Uppdatera till den senaste versionen av webbläsaren. • Använd Chrome.

Link to comment
Share on other sites

@GunL Får be dig snällt att använda en neutral text, och inte blanda, kan uppfattas som att du "höjer rösten". Och varför lägger du in en profil i en länk?

 

Tack

 

Vänligen

 

Laso - Moderator

Link to comment
Share on other sites

Det är inte alls konstigt att GunL råkade få en länk när hon svarade mig. Det står ingenstans i reglerna att man ska skriva snabel-a och användarnamnet för att få upp @mbgtmari som man sedan klickar på för att bara få en länk till användaren precis som du har gjort för att vända dig till GunL. Men nu vet hon det.

1930257411_lasoeforum.png.7c014c1619234c7952934dd80358c54e.png

GunL, jag har faktiskt Googles DNS. Det bytte jag till från min ipleverantörs DNS för flera år sen när vi hade problem med hackare här i Eforum.

 

Man ändrar alltså i egenskaperna för sitt nätverkskort från DNS-servrarna hos sin egen ISP till DNS-servrarna hos Google, dvs till 8.8.8.8 och 8.8.4.4. Se bilderna i mitt inlägg (nr 13) i den här länken från 2017 https://eforum.idg.se/topic/353365-google-på-norska-i-chrome

Edited by mbgtmari
Link to comment
Share on other sites

Det var bara en enkel fråga till GunL, inget konstigt med det. 

 

Gällande eventuella problem med att få videos att starta normalt med youtube, så är det helt rätt att det kan gå lite snabbare om man byter inställning för DNS. 

 

Eftersom Google äger Youtube så är det optimalt att använda just DNS för Google. 

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...