Just nu i M3-nätverket
Jump to content

överföra film från Digital 8 video camera: DCR-TRV110E, till datorn.


nhoj
 Share

Recommended Posts

jag har små band färdiginspelade som jag vill överföra till min dator och vidare till DVD skivor.

Kan nån hjälpa mej och ge mej råd.

Tacksam för svar.

Link to comment
Share on other sites

Du måste ha en maskin som spelar upp banden du vill överföra. T.ex. kameran som de filmades med. Eller en sällsynt V8-spelare.

Att överföra kassetter till digitala filer kräver en hel del. Det är nog inget för gemene man om man inte har rätt utrustning..

Mitt råd är att kontakta proffsen och få kostnadsförlag och sedan avgöra om det är värt pengarna.

Link to comment
Share on other sites

Det är väl så att man egentligen måste spela in det kameran spelar upp (i den hastigheten) och då med en viss kvalitetsförlust.

Det fungerar inte som att "rippa" en CD med musik.

 

Företag som specialiserat sig på sådant torde ha utrustning för att göra detta snabbare.

Link to comment
Share on other sites

Från mina Canonvideokameror har jag under årens lopp med det program (”Transfer Utility”), som tillhör kameran, överfört kamerans videofiler (numera mp4 eller mts) till datorn via USB-kabel och därifrån importerat dem till videoredigeringsprogrammet, numera Magix Movie Edit.

Det är också möjligt att, utan att använda Transfer Utility-programmet, helt enkelt kopiera filerna från kameran till datorn. Kameran dyker ju upp som en enhet i datorn när kameran USB-ansluts till datorn. MEN i mitt fall blir då sorteringen och benämningen av filerna knepig. Med Transfer Utility-programmet sorteras filerna i kronologisk ordning och filnamnen innehåller datum och klockslag som visar när filerna skapades (filmades).

 

På den tiden när Canonkameran filmade på små videokassetter förde jag över filmerna till videoredigeringsprogrammet i datorn, Adobe Premiere Elements var det nog då, genom att kameran spelade upp filmerna samtidigt som videoredigeringsprogrammet ”fångade” dem via USB-kabelanslutning. Den första Canonkameran jag hade FireWire-anslöts till datorn.

Edited by Mållgan
Link to comment
Share on other sites

Sammanfattning.

nhoj bör undersöka möjligheten att spela upp banden i videokameran, som är USB-ansluten till datorn, där det finns ett videoredigeringsprogram som kan "fånga" uppspelningen som input, varefter redigering kan ske i videoredigeringsprogrammet och resultatet exporteras till filer som kan brännas på DVD-skivor som antingen t ex mp4-filler eller som filer i en VIDEO_TS-mapp.

Link to comment
Share on other sites

3 timmar sedan, skrev Mållgan:

kamerans videofiler

 

27 minuter sedan, skrev Mållgan:

som är USB-ansluten till datorn

Kameran DCR-TRV110E lagrar inte några filer och den har ingen anslutningsmöjlighet via USB.

(Enligt manualen från Sony)

Link to comment
Share on other sites

OK. Kolla med t ex BGA Videoproduktion AB vad det kostar om de gör jobbet. De gjorde ett perfekt jobb, även om det kostade, när de överförde mina gamla Super 8-smalfilmer (med ljud)  till videofiler (jag valde avi-filformatet).

Edited by Mållgan
Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...