Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Motorola Moto G 5G Plus


TerMinator
 Share

Recommended Posts

TerMinator

Hej

 

Jag har en Motorola Moto G 5G Plus mobiltelefon som är bara 3 månader gammal. Till den har jag anslutit ett Deltaco bluetooth tangentbord och allt funkade perfekt med Android 10 som var förinstallerad vid köpet. För bara några veckor sen fick jag en notis i mobilen att ladda ner Android 11 vilket jag gjorde. Alla tangenter som ASDFJKL etc funkar fortfarande på svenska men nu har @ tecknet slutat fungera helt och tangenterna Å, Ä, Ö ger konstiga engelska tecken. Vad kan ha hänt....har kollat mobilens inställningar flera gånger och tom laddat ner appen external keyboard helper men problemet kvarstår fortfarande. Måste jag köpa nytt blutooth tangentbord som stödjer Android 11?

Link to comment
Share on other sites

TerMinator

Hej

 

Jag har frågat Kjell om hjälp men dom kunde inte heller hitta felet och språklayouten är ändrad till svenska. Jag har även frågat elgiganten om hjälp men dom hittade inget heller men dom trodde att det fanns en bugg i Android 11 som spärrade externa tangentbord vilket jag tycker låter väldigt märkligt.

Link to comment
Share on other sites

Enligt denna fråga så ska du möjligtvis kunna trycka Ctrl+Mellanslag för att byta språk på bluetooth tangentbord. Alternativt, inställningar, inmatning och där välja ditt bluetooth tangentbord.

Link to comment
Share on other sites

TerMinator
Posted (edited)

Hej

 

Det verkar inte funka heller.

Jag kan scrolla upp/ner på mobilen med blutoothtangentbordets piltangenter, alla bokstäver funkar på svenska layouten utom @ tecknet och Å, Ä och Ö som ger engelska tecken och @ tecknet funkar inte alls bara siffran 2....blir galen på detta felet.

 

Edited by TerMinator
Link to comment
Share on other sites

Med risk för att du redan gjort det här 50 ggr:

Du har ju bevísligen kört  Fn+C för att koppa ihop (eftersom pilarna funkar)

Men har du kört steg 2?

Citat

 

Välj operativsystem
• Tryck och håll in FN-tangenten och tryck sedan på iOS-, Android- eller Windows-tangenten.

 

https://www.deltaco.se/sites/cdn/ManualsLibrary/TB-135_MANUAL.pdf

Link to comment
Share on other sites

Citat

Användarstöd

Om du har problem med att installera eller använda din produkt skall du inte tveka att ta kontakt med oss! Vi uppskattar om du har så mycket information om din datormiljö som möjligt tillgänglig; version av operativsystem och vilken produkt från Deltaco det gäller.

 

I Sverige når du oss på 0200-877771 vardagar 09:00-17:00, eller via e-post till help@deltaco.se.

 

Link to comment
Share on other sites

TerMinator

Jag har kontaktat Deltaco och dom tipsade om att ladda ner appen external keyboard helper vilket jag gjort men fortfarande samma bekymmer.

Link to comment
Share on other sites

Alright, jag gjorde så här, på min android 11 telefon så anslöt jag ett USB-tangentbord, för jag hittade inte mitt Bluetooth dito, Swift key sa att ett nytt tangentbord upptäckts, klicka för inställningar.

 

Jag gjorde inga inställningar och det blev engelsk layout, i Swift key så finns det en länk som heter Android-inställningar, jag klickade på den och  hamnade i Inställningar, allmän hantering, fysiskt tangentbord, där låg tangentbordet (två gånger) i en lista och jag kunde välja språklayout.

 

Har du tittat under Allmän hantering i inställningar för att se om det finns något val rörande ditt Bluetooth tangentbord?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Create New...