Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Kolla så att alla tangentbordsknapperna fungerar


Krycke
 Share

Recommended Posts

Jag har en ThinkPad T450s och skickar med bild på tangentborden. Av olika orsaker vill jag kolla så att alla tangetbordsknappar fungerar. 
 
Kolla denna sidan:
 
Kan kolla det mesta, men inte allt. Tangentbordsknapperna heter olika. Någon som har tips hur jag skall kolla att allt fungerar?

IMG_20210401_112158.png

Link to comment
Share on other sites

Ok, skall göra förklaring till varför jag vill få hjälp att kontrollera tangentbordsknappar i den ThinkPad T450s som jag köpte begagnad för 2 år sedan. Det har det händ ett par saker. Använde inte den någon dag, men jag skulle göra den såg jag att det på ett område av tangentbården var något torkat. Ser ut som yoghurt fast lite rinnigare . Tog bort det och tyckte det verkar som jag fick bort allt. Kanske runnit ner lite innan det torkat. Sen när jag skulle starta den startade inte skärmen, men tittar man noga kan man dock se lite. Kopplade den till en skärm och det fungerade. Gick till stället där jag köpte den. Dom kollade och sa att felet förmodligen är skärmen och kostar 1500 kr att sätta dit ny. Berättade även om vad som hände i tangentborden. Han sa att jag innan dom byter den skall jag för säkehets kollar så att alla tangenter fungerar.

 
Kanske undrar hur detta hänt. För en dag dagar sedan hade vi ett besök med en bekant som hade med sina barn, en 5 år gammal och den andra 7 år. Kan alltså varit någon av dessa som hållt på med datorn. Absolut inte deras fel för vi borde ställt undan den.
 
Nu undrar jag alltså hur jag skall kolla alla tangentbordsknapperna. Vissa är tillsammans med andra.
 
 
Link to comment
Share on other sites

Cecilia

För att kolla om tangentbordet fungerar räcker det ju bra att skriva i t ex Anteckningar och använda alla tangenter. Man behöver inte testa kombinationer av tangenter (mer än typ Shift ihop med något annat) för då är det Windows man testar.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Create New...