Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Stefan K

LÖST Router bromsar upstream

Rekommendera Poster

Stefan K

Hej!

Vi har fiber 100/100. Hade fram till för drygt ett år sedan 100/10.

När jag kopplar datorn med kabel direkt till fiberkonverteraren får jag korrekt hastighet men när jag kopplar via router endera med kabel eller wifi får jag aldrig mer än 10 upp. Har ni några idéer vad som krånglar eller hur jag ska bära mig åt för att hitta felet?

 

Kör med Linksys WHW0303 Velop. Måste väl klara mer än 10 upp?

https://www.proshop.se/Homeplug/Linksys-WHW0303-Velop-Whole-Home-Mesh-Wi-Fi-System-pack-of-3-AC2200-Homeplug/2577667

 

Mvh

Stefan

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Hans54

Jag hade ett liknande problem för några år sedan. Jag hade av någon anledning tagit bort

kabeln mellan routern och den stationära datorn. När jag sedan kopplade tillbaka kabeln

så fick jag bara ca halv hastighet (kommer inte ihåg om det var upp eller ned). Provade med

en andra kabel med samma resultat, provade med en tredje kabel och allt fungerade som

det skulle. Började laborera med kablarna och det visade sig att om man bytte ända på

kablarna så fungerade det, dvs om jag kopplade ändan som satt i datorn till routern och

vise versa så fungerade dom båda kablarna som dom skulle. Prova med det och skriv hur

det fungerar för dig.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Cecilia
2021-02-18 23:10, skrev Stefan K:

Måste väl klara mer än 10 upp?

Ska klara 1000 Mbit/s enligt specifikationen på sidan du länkar till.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Stefan K

Nu har jag testat nedan:

* Medföljande Linksyskabeln som jag kört med hittills testade jag att vända på > ingen skillnad.

* Två kablar som ger 100/100 (nästan) när de används mellan konverterare och dator, använde jag mellan konverterare-Linksys-dator > ingen skillnad, fortfarande bara 100/10. Har testat att vända på kablarna och bytt position.

* Brutit strömmen för konverteraren > ingen skillnad.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Cecilia

Har du någon annan router att pröva med?

 

Hur blir det om du kör trådlöst?

 

Dags för Proshop/Linksys-supporten?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Turbopump.

Har läst lite på andra forum om problemet. Flera har löst det genom att stänga av någon inställning i routern som kallas

"device prioritization". Kanske kan översättas med enhetsprioritering.

 

Solved: Re: Linksys Velop - slow upload speeds - Virgin Media Community - 4002459

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Stefan K
2 timmar sedan, skrev Turbopump.:

Har läst lite på andra forum om problemet. Flera har löst det genom att stänga av någon inställning i routern som kallas

"device prioritization". Kanske kan översättas med enhetsprioritering.

 

Solved: Re: Linksys Velop - slow upload speeds - Virgin Media Community - 4002459

 

Det löste problemet! 😃

Tack för hjälpen och trevlig kväll allihopa!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×
×
  • Skapa nytt...