Just nu i M3-nätverket
Jump to content

HTTPS och HTTP URLer pekar på olika platser


ChristerE
 Share

Recommended Posts

ChristerE

Loggar då och då in till kontrollpanelen för ett webbhotellsabonnemang. Inga konstigheter med det, men nyligen upptäckte jag att om https specifikt anges i webbadressen så kommer man till en annan sida. Blev rätt förvånad men det tycks inte vara något konstigt med det. Har en webbplats ett certifikat brukar en länk med http i början automatiskt styras om till https, men här kommer man alltså till olika sidor.


Webbhotellet är hos Ipeer (Cygate/Telia). Anger man adressen kontrollpanel.ipeer.se eller http://kontrollpanel.ipeer.se så kommer man till sidan för inloggning till kontrollpanelen, men inleder man med https: så kommer man till en helt annan sida.


Googlade och hittade en tråd om fenomenet. Där var kanske en felkonfigurering på webbhotellet anledningen, men för adressen till kontrollpanelen hos Ipeer verkar det vara gjort med avsikt. Telia håller på att flytta webbhotell hos Ipeer till sig själva, men ändå lite märkligt hanterat kan jag tycka.

 

https://webmasters.stackexchange.com/questions/60385/https-and-http-urls-point-to-different-places

 

Link to comment
Share on other sites

ChristerE
17 timmar sedan, skrev .M:

Inte bara märkligt, oproffsigt skulle jag säga.

Man slussas till en säker sida för inloggningen, så inget problem med det. Men märkligt (oproffsigt) att behöva undvika https i webbadressen för att komma till sidan för inloggning. Man undrar hur de tänkte ... om de tänkte.


Har man fått webbhotellet flyttat till nya plattformen spelar det väl ingen större roll, då är det en annan kontrollpanel, men för dem som inte fått det flyttat än så får man alltså undvika https.
 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Create New...