Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

HTTPS och HTTP URLer pekar på olika platser


ChristerE

Rekommendera Poster

Loggar då och då in till kontrollpanelen för ett webbhotellsabonnemang. Inga konstigheter med det, men nyligen upptäckte jag att om https specifikt anges i webbadressen så kommer man till en annan sida. Blev rätt förvånad men det tycks inte vara något konstigt med det. Har en webbplats ett certifikat brukar en länk med http i början automatiskt styras om till https, men här kommer man alltså till olika sidor.


Webbhotellet är hos Ipeer (Cygate/Telia). Anger man adressen kontrollpanel.ipeer.se eller http://kontrollpanel.ipeer.se så kommer man till sidan för inloggning till kontrollpanelen, men inleder man med https: så kommer man till en helt annan sida.


Googlade och hittade en tråd om fenomenet. Där var kanske en felkonfigurering på webbhotellet anledningen, men för adressen till kontrollpanelen hos Ipeer verkar det vara gjort med avsikt. Telia håller på att flytta webbhotell hos Ipeer till sig själva, men ändå lite märkligt hanterat kan jag tycka.

 

https://webmasters.stackexchange.com/questions/60385/https-and-http-urls-point-to-different-places

 

  • Förvirrad 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
17 timmar sedan, skrev .M:

Inte bara märkligt, oproffsigt skulle jag säga.

Man slussas till en säker sida för inloggningen, så inget problem med det. Men märkligt (oproffsigt) att behöva undvika https i webbadressen för att komma till sidan för inloggning. Man undrar hur de tänkte ... om de tänkte.


Har man fått webbhotellet flyttat till nya plattformen spelar det väl ingen större roll, då är det en annan kontrollpanel, men för dem som inte fått det flyttat än så får man alltså undvika https.
 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu


×
×
  • Skapa nytt...