Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Rekommendera Poster

Jag ska köpa en smart-tv.Jag funderar på vilket operativsystem som är bäst  ger flest streamingtjänster.Jag vill inte direkt behöva  köpa någon extra apparat för att se streamingtjänster. Vilken tv som skulle ni rekommendera i storlek  32-43 tum ? Vilket operativsystem ger störst utbud,android-tv eller Samsung ?  Faktorerna för tvn är stort utbud av streamingtjänster och  hög bildkvalité på tvn.För mig är det viktigt att kunna se på förutom Netflix också HBO Nordic och Disney Plus. Det kan vara bra att också kunna se Amazon Prime och Com Hem play,men det är inte lika viktigt som Disney plus.

Redigerad av andershult
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Historiskt har väl Smart-teve och dess appar inte varit så pålitliga. Rätt som det är så anses tevens operativsystem för gammalt och apparna slutar fungera.

 

Disney+ och Samsung teve: https://help.disneyplus.com/csp?id=csp_article_content&sys_kb_id=06918aa7dbc7109c32f7c28d13961925

Disney+ och andra Smart teve: https://help.disneyplus.com/csp?id=csp_article_content&sys_kb_id=9e918aa7dbc7109c32f7c28d1396198d

 

Comhem Play verkar inte finnas på någon smart-teve om man ska tro listan långt ner på sidan https://www.comhem.se/tv/comhemplay. Utan då är det Chromecast, deras TV Hub och andra separata enheter som gäller.

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Citat

Samsungs apputbud hör också till de bästa i branschen. Inte i ren volym, där är det Android TV som slår allt, men Samsung har de rätta apparna för svenskt medieutbud, och de övriga innehållstjänster och funktioner som erbjuds är smarta och användbara.

https://m3.idg.se/2.1022/1.742213/samsung-q95t

Bör finnas en del synpunkter på det i detta större test: https://m3.idg.se/2.1022/1.589733/stort-test-av-smart-tv---har-ar-de-senaste-modellerna

Guide: https://m3.idg.se/2.1022/1.638249/guide-smart-tv-4k/sida/8/smart-tv-plattformen

https://m3.idg.se/om/android+tv

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Håller med Cecilia, smarttv-os håller inte så länge. Ofta väldigt långsamma också.  Bästa alternativet tycker jag är att skaffa en AppleTv. I den kan du ha alla appar du nämner inkl Comhem.
 

 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Sett till funktionalitet är Android bäst.

Utbudet av appar är mycket stort samt att den har inbyggd Chromecast. Chromecast fungerar med såväl Android-produkter som Apple-produkter.

Samsungs Tizen, Philips Saphi och LGs webOS stöder inte kastning på samma sätt som Android.

Philips Saphi är också det enda som stöder standardkastningen MiraCast.

 

Om operativsystemet är viktigast skulle jag föreslå Androidbaserat.

Är det bildkvalitén anser jag att man skall vara operativsystemsoberoende.

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu


×
×
  • Skapa nytt...