Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Microsoft 365 (Teams, SharePoint, m m) och sökning


ChristerE
 Share

Rekommendera Poster

Det ska gå att söka även på innehåll i dokument som sparats i Teams och SharePoint, m m. Sökning hittar meddelanden och personer, men det är sökning av och i dokument som är intressant och det fungerar dåligt, nästan inte alls.


Har lyckats få någon enstaka träff på dokument vid sökning med Delve, även för innehåll, men inget vid sökning via det sökfält som finns i överkanten i Teams. Det kan väl ta ett tag innan indexering hinner göras, men problemet avser inte bara nyligen uppladdade filer.


Sökning har gjorts både inloggad med webbläsare (Chrome och Edge) och med Skrivbordsappen för Teams. Har kollat ifall det finns någon inställning som admin kan göra, men hittar inget. Diverse guider och bloggar beskriver sökningen men jag har inte hittat något om att någon sökfunktion först måste aktiveras. Abonnemanget detta avser är Microsoft 365 Business Basic, och det är bara drygt ett tiotal användare i teamet. Det används inte för meddelanden (är inte konstant uppkopplade som på ett jobb) utan det är e-post och dokumentlagring som är mest använt.

 

Skickar med några länkar:
https://samuelmcneill.com/2020/02/19/advanced-searching-in-microsoft-teams/

https://www.amandasterner.com/post/tips-and-tricks-for-searching-in-microsoft-teams

https://messageops.com/how-content-search-works-inside-microsoft-teams/

https://office365itpros.com/2020/06/18/improving-teams-search/

https://oneminuteofficemagic.com/2020/07/16/contextual-search-in-microsoft-teams-using-ctrl-f/


Söker vidare på egen hand men postar en fråga för att inte missa chansen att få några bra tips.
 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Håller med, detta verkar vara godtyckligt.
Testade, klickade fram "Filer", sökte på ett filnamn jag ser i listan, ingen träff. Okej, just den filen låg i min egen Onedrive, dessa filer listas också under Filer.
Öppnade ett Word-dokument kollade vad jag skulle kunna söka efter, valde ordet Batch, sökte. Ingen träff.
Söker på annat filnamn, exakt matchning. Träff. Öppnar och kopierar en knepig textsträng. Söker efter den. Träff. Både i den tidigare hittade filen och en annan fil.
Söker igen på Batch. Träff i den fil jag först hämtade från.
Detta är frågan om gamla filer varför indexering bor ha gjorts för månader sedan.
 
Wiki är ju smidigt i Teams, en flik med ett dokument direkt åtkomlig och redigerbar. Smidigt? Ja, om man inte behöver söka i den Wikin...
 
Tycker Teams är ganska kasst. Fast man kan ju starta en chatt på femtiotolv olika ställen - skitbra! :blink:
 
 
 
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Teams filer lagras i Sharepoint. Tesa om det går bättre att söka via webbversionen av Sharepoint. https://företagsnamn(hur det registrerats hos MS).sharepoint.com

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

10 timmar sedan, skrev polken:

Teams filer lagras i Sharepoint. Tesa om det går bättre att söka via webbversionen av Sharepoint. https://företagsnamn(hur det registrerats hos MS).sharepoint.com

Tack för tipset, men jag hade redan testat det också. (Skrev om både Teams och SharePoint, men inte uttryckligen att sökning testats i båda, så inte lätt att veta.)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

 Share

×
×
  • Skapa nytt...