Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Flyfisherman

Scientologi - ett allvarsamt gissel

Rekommendera Poster

Flyfisherman

I Tyskland klassificerar man Scientologkyrkan som en sekt och därmed förbjuden enligt tyska grundlagen Grundgesetz für die Bundesrepublik Deutschland, nåja i delar i vart fall och i övrigt så är medlemmarna kraftigt begränsade från att deltaga i politiska partier eller bli anställda i statliga organ.

Sekt-regeln i tyska grundlagen hänger ihop med Nazismen från 30-talet och att man till varje pris vill undvika att sådant sker igen.

 

Jag har flera tyska vänner och inga av dessa tittar på en film med tex.Tom Cruise (välkänd scientolog) och I övrigt går alla hans filmer halvklent på tyska biografer pga. av detta.

 

I Sverige däremot finns enligt våran grundlag något som heter "Organisationsfrihet" och tillåter dessa att verka (till synes) okontrollerat.
Det finns för många kultmedlemmar på viktiga samhällspositioner som t.o.m. i samverkan förbjöd publicering av Scientologibibeln för några år sedan. Ni kommer ihåg.

Det blev ett stort rabalder och sedan inget mer.

https://www.allmanhandling.se/tag/scientologibibeln/

 

Under hela denna tid så tillåts denna sk. kult-sekt att fortsätta verka, infiltrera, påverka, hjärntvätta och utan att någon sätter stopp.

Vad är det för vansinne?

Hur är det möjligt att scientologin får fortsätta?

Det är direkt skrämmande!

 

Nu kan det hända att någon/några av forumets medlemmar är med i denna sekt och kommer att opponera sig mot mitt inlägg, men det är lika bra att bekänna färg på en gång. 👿

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Hakinger

Man kan göra mycket i skyddet av sk "religionsfrihet". Scientologikyrkan är i praktiken ett företag som säljer bisarra kurser, men eftersom kyrkor inte behöver betala någon skatt i USA så kallar de sig för "kyrka".
Att det är ett företag fick vi bevisat när Zenon Panoussis avslöjade sagan om Xenu från rymden och Flyplanstypen DC3:or för 75 miljoner år sen vätebombade vulkaner här på jorden. Då dök det upp advokater från USA, eller om det var USAs ambassad kommer inte ihåg riktigt, som hävdade att han avslöjade "företagshemligheter". Svenska staten böjde sig som vanligt för husse USAs order och gav sekten rätt.

Att de får hålla på beror naturligtvis på all den makt de får pga. alla pengar de drar in. Och naturligtvis deras "fair game" policy som deras "religion" använder sig av för att terrorisera avhoppare, skatteverket och FBI i USA. Nu har jag inte Netflix längre, men det torde finnas kvar en dokumentär om den näst högste Scientologimedlemmen som hoppade av och drabbades av Scientologernas "fair game". 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
X-Men

Skall man ge sig på Scientologikyrkan får man ger sig på alla andra sekter också av samma skäl. Att särskilja en sekt från alla andra är fel, hur illa ställt det än är med Scientologikyrkan.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
ChristerE
1 timme sedan, skrev X-Men:

Skall man ge sig på Scientologikyrkan får man ger sig på alla andra sekter också av samma skäl. Att särskilja en sekt från alla andra är fel, hur illa ställt det än är med Scientologikyrkan.

Visst får man det, men för många kan det nog vara att ta sig vatten över huvudet. Men som i många sammanhang - Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Cluster

Håller med om att Scientologin, och alla andra sekter, är ett otyg men att den skulle vara förbjuden i Tyskland stämmer inte. De har "kyrkor" på flera platser i landet, bl.a. en stor i Berlin. 

Däremot är den tyska staten skeptiskt inställd och organisationen är därför klassad som en vinstdrivande organisation, ej ett trossamfund. 

 

Generellt tycker jag, pga gränsdragnings- och sluttande-plan-problematik, att det är svårt att förbjuda "rörelser" eller att anse sig tillhöra/ingå i sådana.

Såklart kan och bör vissa krav ställas på att få vara registrerad förening, organisation eller bolag med de rättigheter det kan medföra. Men reglerna kring detta måste vara klara och tydliga. De skall dessutom naturligtvis granskas av såväl myndigheter (så att de följer lagar och regler) som journalister etc. utifrån ett mer allmänt perspektiv.

 

Scientologi-kyrkan i Sverige är ett registrerat trossamfund men de erhåller inte statsbidrag från Myndigheten för stöd till trossamfund.

 

Jag tycker det är viktigt att scientologerna granskas ordentligt då de håller på med en hel del som ej är till gagn varken för samhället eller individen. Se tex. den mycket tveksamma verksamhet som finns inom t.ex. NarcononDrogfrittCriminon och Kommittén för mänskliga rättigheter. Sådant måste granskas och det allmännas (kommuner och regioner främst) samarbete med dem upphöra.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...