Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

W7 slött


Hanssnah

Rekommendera Poster

Hej och hjälp! Hur kan man få fart på ett ultraslött Windows 7 utan att radera filer och program? CCleaner hjälper inte ett dugg. Tacksam för hjälp!

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Med tanke på att windows 7 är mer än tio år gammal och tappade supporten och de flesta uppdateringarna från Windows Update i Januari, så finns det säkert anledningar.

 

7:an behöver helst minst 2GB men gärna 3-4GB med minne för att fungera bra, hur mycket plats är det kvar på hårddisken, kan ha betydelse också.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Enklaste receptet på slött Windows är vanligtvis inte att felsöka installationen utan, eftersom man alltid har en bra backup/säkerhetskopia, att blåsa ut datorn och installera om.

 

Fast Windows 7 är passe idag, är inte säkert att använda. 

Uppdatera till senare version av Windows eller installera Linux på datorn om hårdvarna  är sund och kan tänkas fungera i flera år till.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Att en dator blir slöare för varje dag ju fullare hdd blir är väl fullt normalt. Och kombon av ett äldre OS och en äldre dator med långsammare CPU, mindre RAM och mindre hdd-utrymme är väl uppenbar. Vill man inte lägga ner tid tid på att flytta alla viktiga filer och mjukvara till ex en extern hdd så kan det vara en bra idé att helt enkelt plocka ur den gamla hdd och sätta i en ny hdd och köra den gamla hdd som extern hdd via hdd-dockningstation eller liknande om det inte finns plats för flera hdd i datorn.

 

SSD-diskarna har ju sjunkit i pris och beg priset på de gamla mekaniska hdd har ju sjunkit ännu mer varför ett byte av hdd inte behöver kosta en förmögenhet. Det finns mycket utförliga videos på YT som beskriver hur man byter hdd i både stationär dator och laptop idag så bytet behöver inte bli alltför avancerat.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu


 • Liknande Innehåll

  • Kalle Dator1
   Av Kalle Dator1
   Hej !
   Behöver lite hjälp och råd om ett underligt fel i mina webbsidor.
   Jag håller på att fräscha upp subsidor med videoklipp, så att de ska kunna laddas hem ifall att det blir för hackigt att titta på dem direkt på sidan när man har en lite skraltig lina, och om man gärna vill ladda ned klippet för flera tittningar.
   Samtidigt så passar jag på att rätta till skönhetsfel och irritationsmoment, och det är i det sammanhanget som jag hittar lite underliga felaktigheter.
   Sitter vanligen och jobbar i en dator med Windows 7, men för att kolla så jämförde jag resultatet på en Windows 10 bestyckad dator, och där blev ett av videoklippen av ett helt annat format, trots att det är en likadan skärm med samma upplösning.
   På Windows 10-skärmen blev en av visningarna uppspelade i en mycket liten spelare, medan andra klipp ser helt normala ut, och ändå är det ingenting i html-koden som skiljer dem åt, annat än små avvikelser i bredd och höjd på de ingående "<tables>" och "<td>", vilket inte borde förvandla spelarna till en bråkdel av sin riktiga storlek..
   Jag är amatör på html-området men tar ändå risken att göra bort mig genom att tillställa hugade experter att kika på mina subsidor och försöka hitta någon lösning, kanske även lite bättre koder för att presentera video på sin hemsida.
   Kan tänka mig att det finns andra smartare koder, men jag är inte så hemma på dem och tycker att det borde duga långt med html !
   Hemsidans webb-adress för video-klipp är
    
   http://karlerik39.no-ip.org/Videogalleri/Videogalleri.htm
    
   Men det är på Sydafrika som jag har dagens problem.!
   M v h
   /Kalle
  • PCsnubben
   Av PCsnubben
   Jag ska installera Windows 7 64 på en nyinköpt hårdvara.
   Kommer till att installationen ska börja, sedan kommer ett felmeddelande att det saknas drivrutiner.
   Lästa att det kunde bero på att USB eller DVD- läsare satt i USB3-port, men i detta fall har jag testat både USB3 och USB2.
   Testat med flera skivor och med flera USB, men får samma felmeddelande.

    

  • Kille_83
   Av Kille_83
   Har köpt ny sd disk. Så ska jag Installera windows 7.
   Men installationen blir avbruten. Kommer upp detta meddelande:
    
   BDC-arkivfilen (windows boot configuration data) innehåller
    
   objekt-guid: (cbe9e354-750f-11e6-b3d1-b956389159a1)
   Beskrivning: Windows 7
   satus: 0xc0000034
   information: ett element i objekten har felaktigt konfigurerat i startkonfigurationens datalager.
    
   beror det på?
   Har formaterat hårddisken och kopplat ifrån den gammla
    
    
    
    
    
    
    
  • Kalle Dator1
   Av Kalle Dator1
   Hej !

   För en tid sedan testade jag att uppgradera till Windows 10 på min något ålderstigna laptop, av märket Packard Bell, där jag hade min Windows7 installerad. Dessförinnan var Windows Vista installerad, som medföljande os vid inköpet, en variant som jag snart tröttnade på...

   Windows 10 blev ingen succé ! Det visade sig att såväl ikoner, som tecken m m blev utdragna i horisontell riktning, beroende på att befintliga grafikdrivrutiner inte var kompatibla med Windows 10 !
   Jag sökte hjälp hos bl a alltomwindows.se, avd Windows10, och fick rådet att leta efter uppdateringar av mina drivrutiner. Tyvärr , efter idogt letande, kunde jag inte hitta några sådana, då datorns hårdvara var alltför gammal
   (Packard Bell imedia S3210).

   För att avsluta äventyret med Windows10 på denna laptop, rullade jag tillbaka till min W7:a igen och trodde att allt var frid och fröjd, tills jag några dagar senare, när jag startade maskinen, fick en svart skärm och informationen att min windowskopia inte var äkta - fastän den hade varit aktiverad och godkänd innan konverteringen !  Jag hade fått installationen av en kompis, och hade givetvis varken någon återställnings-skiva eller annat lämpligt verktyg att ta till.
   I mina följande försök att hitta grafikfiler och annat för att återställa ordningen, schabblade jag och ställde till så att datorn inte ens var möjlig starta längre, varför jag gav upp och köpte en ny laptop - med Windows10 installerad !
    
   (//eforum.idg.se/topic/350679-sk%C3%A4rmuppl%C3%B6sningsproblem/)

   I nutid gav jag efter för trycket att uppgradera en av mina stationära datorer från Windows7 till Windows10, vilket jag för en kort tid sedan orerade om i Eforum, då jag ville ha svar på om jag fick behålla mina program vid konverteringen.
    
   (//eforum.idg.se/topic/352139-kr%C3%A4vs-ominstallation-av-alla-program/)
    
   Fullföljde installationen med stor misstänksamhet, sedan jag migrerat över Windows 7 till en ny SSD-disk, som jag installerade medan jag behöll Windows7 på den gamla, som jag monterat ur datorn. På det viset försäkrade jag mig om att kunna återvända till 7:an med bibehållna programinstallationer, om det skulle krisa sig. Jag testade också att köra hårddiskarna växelvis, vilket fungerade smärtfritt.

   Till min häpnad och förtjusning fungerade uppgraderingen till Windows10 helt galant och alla program fanns tillgängliga från första stund, undantagandes enstaka W7-avhängiga som förväntat...

   För några dagar sedan råkade min systerson och hans familj ut för en lägenhetsbrand, och fick se alla sina ägodelar hamna i lågorna, 'all inclusive' ! Det de fick med sig var plånböcker och det de hade på sig - resten blev helt utplånat, inklusive datorer m fl kapitalvaror.
   För att bidra med någonting, förutom det allra mest nödvändiga akuta, gick mina funderingar snart  in på att rusta upp den omnämnda laptopen. Nu hade jag ju en Windows7 (Home Premium) över på en hårddisk. Skulle jag inte kunna.... och så satte jag igång !

   Mitt primära mål var att plocka isär datorn och byta ut hårdvaran, d v s moderkortet, för att kanske få tag på ett mer kompatibelt.
   Tyvärr kom jag inte ända fram, eftersom jag inte hittade några möjligheter öppna upp in i det allra heligaste
   Köpte dock och installerade nya minnesmoduler och en SSD-disk, säker på att nu ändå kunna skicka över W7:an till körbart tillstånd i den gamla laptopen i övrigt befintligt skick.
   Migreringen till SSD-disken var inga problem ! De uppstod först när jag första gången startade den "nya" installationen !

   Behöver jag beskriva min besvikelse, när jag upptäckte att jag återigen fick precis samma förvrängning av tecken, ikoner  och rubbet, som när jag provade med W10 ? ! Det var alltså inte bara i Windows10....

   Har någon ett förslag på någonting som jag inte redan har försökt ?

   Till yttermera visso kunde jag konstatera att Windows7 i denna laptop nu plötsligt behövde aktiveras, och att jag då fick veta att produktnyckeln var inaktuell och uppmanades jag köpa en ny.
   Då frågar jag mig varför denna uppmaning, när det ingenstans hos Microsoft finns någon möjlighet köpa någonting annat än Windows10....

   --------

   Varför innan Windows startar beskedet:  "0 Program not found - Skipping autocheck" ?

   /Kalle
  • raszB
   Av raszB
   Hej!
    
   Jag köpte en dator från Komplett med Windows 7 förinstallerat för några år sen. Nu vill jag byta ut min HDD mot en SSD och bara föra över operativsystemet till SSD-hårddisken. Jag har det mesta förutom Windows 7 installerat och sparat på en extern hårddisk. När jag köpte datorn fick jag med en återställningsskiva till Windows 7. 
   Jag vill inte klona hela hårddisken utan bara få över operativsystemet på SSD-hårddisken.
    
   Så, hur ska jag föra över Windows 7 till SSD-hårddisken?
    
   Tack på förhand! 
 • Senaste som Tittar

  Inga registrerade medlemmar är inne på denna sida.

×
×
 • Skapa nytt...