Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Portabel AC och skarva utblåsslangen


Lighthouse2
 Share

Recommended Posts

Lighthouse2

Går det över huvud taget att förlänga varmlufts-slangen för utblåset på en portabel AC-maskin eller förstör man maskinen?  Menar alltså den runda vita som går bak från maskinen och ut genom fönstret.

Tillverkarna rekommenderar att man inte gör det, men varför rent konkret och på vilket sätt kan det skada maskinen att förslänga slangen 0,5 till 1 meter och skarva på en slang till och sen inte köra maskinen på max utan low?

Slangen är himla snävt tilltagen och med tanke på att man först måste vinkla den ner från fönstret ända ner till golvet och förankra den i maskinen (som är längst mot golvet) så försvinner möjligheten att ha den mer innåt i rummet utan maskinen måste stå på "fel ställe" i vårat fall.

Maskinen är på 11600 BTU/t. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Längre slang innebär större motstånd att skicka ut den varma luften. Kan, i mina lekmannaöron, då leda till att den får sämre effekt samt, i värsta fall, kan bli överhettad, gå sönder.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Lighthouse2

Då chansar jag och lägger till en bit men kör den inte på max  ?   Såg den här videon och där tog han till rejält!  Verkar vanligt att många förlänger, i alla fall hemmasnickrarna.     Konstigt att slangarna med aluminiumhölje inte följer med utan bara plastslangarna, som släpper igenom väldigt mycket värme när den körs.

 

Är det någon här annars som HAR förlängt på sin maskin och kan ge nån resumé om det gjorde någon skillnad i att den orkade sämre?

 

Link to comment
Share on other sites

Vi har två större portabla AC på jobbet, en i varje lunchrum, på bägge sitter det 3 m dragen extra slang till olika utblås, fungerar bra.

 

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Create New...