Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Behringer UCG102-Guitar interface


Mållgan
 Share

Recommended Posts

Jag har skaffat denna pryl som ska USB-anslutas till datorn. Till prylen ansluts gitarren med en vanlig gitarrkabel och sedan ska det tydligen bara vara att i datorns ljudiinställningar ange Behringerprylen som inputkälla. Drivrutin ska också installeras. Men det kommer det inte något ljud från datorns högtalare när jag sprättar på gitarrsträngarna. Behövs något musikprogram? Något sådant anges dock inte i produktbeskrivningen.

 

https://www.thomann.de/se/behringer_ucg102.htm

 

Link to comment
Share on other sites

Ljudet bör komma ur hörlursutgången på ditt interface. De flesta interface sköter det som kallas monitorering istället för datorn. På så vis ansvarar datorn för inspelningen och interfacet sköter att du hör vad du spelar.

 

Anledningen är att du får mindre fördröjning från att du spelar din not tills att du hör den. Om datorn skulle ansvara för både upp och inspelning så riskerar du fördröjning pga minnet tar slut eller liknande.

Link to comment
Share on other sites

Om jag pluggar in hörlurarna hörlursutgången  kommer det inte något ljud in i hörlurarna. Inte heller från datorns högtalare om jag kablar från hörlursutgången till datorns ljudkort.

Link to comment
Share on other sites

Rättat till ett misstag nu. Jag har nu i datorns ljudinställningar markerat Behringerprylen även som utdataenhet och då kommer det testljud i hörlurarna från prylens ljudutgång men inte ljud från gitarren som är inkopplad in i enhetens gitarringång med en vanlig gitarrkabel. Det verkar således som om prylen inte tar emot ljud från gitarren via gitarrkabeln.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Create New...