Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Otekniskmänniska

Hörlurar slutar funka när micken ska användas

Rekommendera Poster

Otekniskmänniska

Hej! Har ett Razer kraken 7.1 chroma headset till min dator och den har funkat fint i ett par år. Men för en stund sen utan att jag tyckte att jag gjorde något började headsetet bara koppla bort sig från datorn så det inte kom något ljud och micken funka inte heller. Den fick inte ens ström ibland för lamporna på den lös ej så tror att typ USB-porten stängdes av. men ibland lyser headsetet men det funkar ändå inte. Detta händer varje gång jag ska exempelvis gå med i en discord kanal där micken aktiveras då stängs headsetet av och funkar inte för ens datorn har startats om. Oftast så slutar dne alltså att funka när micken används. Har testat olika USB-uttag på datorn och även på en bärbar dator där headsetet verkade funka. Känns som det har något med att USB-porten stängs av men är väldigt okunnig för att kunna säga det. Vet ej heller hur man löser detta. Tack för svar på förhand!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Cecilia

Har du kollat att önskad utdataenhet är vald i Inställningar - System - Ljud efter att du ansluter micken?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Pelle Penna

Har du någon annat som är usb-anslutet?

Jag har upptäckt att det blir konflikt mellan min usb-dongle till musen och när jag stoppar i ett usb i en av mina andra usb3 portar. Detta är något som också kommit på senare tid.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Otekniskmänniska
På 2020-04-18 på 16:20, skrev Pelle Penna:

Har du någon annat som är usb-anslutet?

Jag har upptäckt att det blir konflikt mellan min usb-dongle till musen och när jag stoppar i ett usb i en av mina andra usb3 portar. Detta är något som också kommit på senare tid.

Hej har delvis tangentbord och mus på USB portar. Kan ju då skapa konflikt som du säger. Något som går att fixa?

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Otekniskmänniska
Postad (redigerade)
På 2020-04-18 på 15:52, skrev Cecilia:

Har du kollat att önskad utdataenhet är vald i Inställningar - System - Ljud efter att du ansluter micken?

Gjorde det nu och tydligen var en annan mick vald. Men när jag tryckte in mitt headset så blev allt bara trögt. Kan inte göra något i inställningar så gick in på discord för att testa micken men så fort den aktiverades när jag gick in i ett rum så frös discord också och inget gick att göra. Om jag nu går runt i inställningar funkar allt fram tills jag trycker på ljud fliken då bara händer inget som om datorn ej klarar av att hantera det.

Redigerad av Otekniskmänniska

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Cecilia

Har du kollat på lintillverkarnas webbplatser att du har de senaste drivrutinerna för headset och ljudkort?

 

Är det Windows 10?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×
×
  • Skapa nytt...