Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Hörlurar slutar funka när micken ska användas


Otekniskmänniska
 Share

Recommended Posts

Otekniskmänniska

Hej! Har ett Razer kraken 7.1 chroma headset till min dator och den har funkat fint i ett par år. Men för en stund sen utan att jag tyckte att jag gjorde något började headsetet bara koppla bort sig från datorn så det inte kom något ljud och micken funka inte heller. Den fick inte ens ström ibland för lamporna på den lös ej så tror att typ USB-porten stängdes av. men ibland lyser headsetet men det funkar ändå inte. Detta händer varje gång jag ska exempelvis gå med i en discord kanal där micken aktiveras då stängs headsetet av och funkar inte för ens datorn har startats om. Oftast så slutar dne alltså att funka när micken används. Har testat olika USB-uttag på datorn och även på en bärbar dator där headsetet verkade funka. Känns som det har något med att USB-porten stängs av men är väldigt okunnig för att kunna säga det. Vet ej heller hur man löser detta. Tack för svar på förhand!

Link to comment
Share on other sites

Har du kollat att önskad utdataenhet är vald i Inställningar - System - Ljud efter att du ansluter micken?

Link to comment
Share on other sites

Pelle Penna

Har du någon annat som är usb-anslutet?

Jag har upptäckt att det blir konflikt mellan min usb-dongle till musen och när jag stoppar i ett usb i en av mina andra usb3 portar. Detta är något som också kommit på senare tid.

Link to comment
Share on other sites

Otekniskmänniska
På 2020-04-18 på 16:20, skrev Pelle Penna:

Har du någon annat som är usb-anslutet?

Jag har upptäckt att det blir konflikt mellan min usb-dongle till musen och när jag stoppar i ett usb i en av mina andra usb3 portar. Detta är något som också kommit på senare tid.

Hej har delvis tangentbord och mus på USB portar. Kan ju då skapa konflikt som du säger. Något som går att fixa?

 

Link to comment
Share on other sites

Otekniskmänniska
På 2020-04-18 på 15:52, skrev Cecilia:

Har du kollat att önskad utdataenhet är vald i Inställningar - System - Ljud efter att du ansluter micken?

Gjorde det nu och tydligen var en annan mick vald. Men när jag tryckte in mitt headset så blev allt bara trögt. Kan inte göra något i inställningar så gick in på discord för att testa micken men så fort den aktiverades när jag gick in i ett rum så frös discord också och inget gick att göra. Om jag nu går runt i inställningar funkar allt fram tills jag trycker på ljud fliken då bara händer inget som om datorn ej klarar av att hantera det.

Edited by Otekniskmänniska
Link to comment
Share on other sites

Har du kollat på lintillverkarnas webbplatser att du har de senaste drivrutinerna för headset och ljudkort?

 

Är det Windows 10?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share



×
×
  • Create New...