Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Öpnna länkar i program, ej i webläsare


Smilingeyes
 Share

Rekommendera Poster

Smilingeyes

Hej!

Jag har ett problem som dykt upp senaste halvåret eller så. Och det är att när jag får länkar i Outlook till excelfiler som ligger på sharepoint och andra gemensamma ytor så öppnas filerna i edge och inte i exempelvis excel.

Jag vill ställa om det så att filerna alltid öppnas i associerat program och inte i en webläsare, men har inte lyckats hitta var man gör den inställningen.

Edge vill jag över huvud taget inte använda, varken som webläsare eller annat,  då jag upplever den som klunsig och svåranvänd.

Nån som vet? 

Redigerad av Smilingeyes
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

En länk öppnas baserat på vilket protokoll en länk har och protokollet är det första framför : i länken. Exempelvis http eller https. Och http och https förväntas öppnas med en webbläsare, du behöver inte öppna dem med edge, men en webbläsare. Att länken sedan pekar på ett excel-dokument är ingenting länken bryr sig om. Länken säger att det är en http-länk och då öppnas den med webbläsare.

 

Sen tror jag sharepoint försöker vara hjälpsam och öppnar excel-dokumentet som en webbsida för den vet inte om du har excel installerad eller inte.

 

Men öppna inställningar skriv standardprogram tror jag, där får du möjlighet att välja vilken webbläsare du vill använda, sen tror jag du får gräva i inställningarna i sharepoint att öppna dokument med program istället för webbläsare.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

 Share

×
×
  • Skapa nytt...