Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Torparen

LÖST Lightroom säkkop

Rekommendera Poster

Mitt minne sviktar (84 år) Då jag stänger LR blir det en säkkop. Är det ända kopian av katalogen eller sparas det också en ordinarie katalogkopia?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Postad (redigerade)

Jag kan inte svara på din fråga men du kanske har nytta av att läsa vad som skrevs i din gamla tråd:
https://eforum.idg.se/topic/359635-spara-bilder-i-molnet-onedrive/

 

Nu har jag inte Lightroom och jag brukar inte heller ändra de bilder jag har men om jag stänger ett dokument, som jag ändrat, får jag frågan "Skall ändringarna sparas?" Får du den frågan? Har du dessutom i Lightroom en annan kopia av originalbilden, som du inte ändrat, lär den nog vara kvar.

 

Redigerad av mbgtmari

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Postad (redigerade)
På 2020-03-10 på 12:35, skrev Torparen:

Mitt minne sviktar (84 år) Då jag stänger LR blir det en säkkop. Är det ända kopian av katalogen eller sparas det också en ordinarie katalogkopia?

Vad jag vet så är det den enda kopian som sparas där du har valt att spara den. Denna  kopia ska du helst inte ha på systemdisken om möjligt, utan på en annan hårddisk, även om den som standard, lägger den just på systemdisken.

 

Edit: Förtydligande

Redigerad av Laso

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
1 minut sedan, skrev Laso:

Vad jag vet så är det den enda kopian som sparas där du har valt att spara den. Den ordinarie kopian ska du helst inte ha på systemdisken, utan på en annan hårddisk, även om den som standard lägger den just på systemdisken.

Nu blir jag lite brydd. Såvitt jag fattat så är det enbart en kopia (säkerhetskopia) som jag kan styra.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
1 timme sedan, skrev Torparen:

Nu blir jag lite brydd. Såvitt jag fattat så är det enbart en kopia (säkerhetskopia) som jag kan styra.

Har redigerat mitt inlägg ovan, lite förtydligande.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
28 minuter sedan, skrev Cecilia:

Hur ser du det?

 

Dels har jag bestämt det dels ser jag kopian där jag har programmerat var den skall hamna.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
10 timmar sedan, skrev Laso:

Har redigerat mitt inlägg ovan, lite förtydligande.

 

12 timmar sedan, skrev Laso:

Vad jag vet så är det den enda kopian som sparas där du har valt att spara den. Denna  kopia ska du helst inte ha på systemdisken om möjligt, utan på en annan hårddisk, även om den som standard, lägger den just på systemdisken.

 

Edit: Förtydligande

OK det var det jag misstänkte så frågan är besvarad.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Med Utforskaren kan du gå till de mappar där bildfilerna finns för att där kolla datum och klockslag på en fil du har ändrat nyligen för att se om det är samma filer (dubbletter) i mapparna.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hjärnan är slö, tar timmar innan frågor löser sig. "Säkerhetskopiera?

Givetvis är det så att alla redigeringar m.m sker ju löpande i katalogen. Alltså säkkopian är en exklusiv kopia som skall lagras på extern disk. Så nu är frågan helt besvarad, med hopp om förståelse för min "virrighet" så kan vi definitivt lägga frågan i arkivet. 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×
×
  • Skapa nytt...