Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Lightroom säkkop


Torparen
 Share

Go to solution Solved by Laso,

Recommended Posts

Mitt minne sviktar (84 år) Då jag stänger LR blir det en säkkop. Är det ända kopian av katalogen eller sparas det också en ordinarie katalogkopia?

Link to comment
Share on other sites

Jag kan inte svara på din fråga men du kanske har nytta av att läsa vad som skrevs i din gamla tråd:
https://eforum.idg.se/topic/359635-spara-bilder-i-molnet-onedrive/

 

Nu har jag inte Lightroom och jag brukar inte heller ändra de bilder jag har men om jag stänger ett dokument, som jag ändrat, får jag frågan "Skall ändringarna sparas?" Får du den frågan? Har du dessutom i Lightroom en annan kopia av originalbilden, som du inte ändrat, lär den nog vara kvar.

 

Edited by mbgtmari
Link to comment
Share on other sites

  • Solution
På 2020-03-10 på 12:35, skrev Torparen:

Mitt minne sviktar (84 år) Då jag stänger LR blir det en säkkop. Är det ända kopian av katalogen eller sparas det också en ordinarie katalogkopia?

Vad jag vet så är det den enda kopian som sparas där du har valt att spara den. Denna  kopia ska du helst inte ha på systemdisken om möjligt, utan på en annan hårddisk, även om den som standard, lägger den just på systemdisken.

 

Edit: Förtydligande

Edited by Laso
Link to comment
Share on other sites

1 minut sedan, skrev Laso:

Vad jag vet så är det den enda kopian som sparas där du har valt att spara den. Den ordinarie kopian ska du helst inte ha på systemdisken, utan på en annan hårddisk, även om den som standard lägger den just på systemdisken.

Nu blir jag lite brydd. Såvitt jag fattat så är det enbart en kopia (säkerhetskopia) som jag kan styra.

Link to comment
Share on other sites

1 timme sedan, skrev Torparen:

Nu blir jag lite brydd. Såvitt jag fattat så är det enbart en kopia (säkerhetskopia) som jag kan styra.

Har redigerat mitt inlägg ovan, lite förtydligande.

Link to comment
Share on other sites

På 2020-03-10 på 12:35, skrev Torparen:

Då jag stänger LR blir det en säkkop.

Hur ser du det?

 

Link to comment
Share on other sites

28 minuter sedan, skrev Cecilia:

Hur ser du det?

 

Dels har jag bestämt det dels ser jag kopian där jag har programmerat var den skall hamna.

Link to comment
Share on other sites

10 timmar sedan, skrev Laso:

Har redigerat mitt inlägg ovan, lite förtydligande.

 

12 timmar sedan, skrev Laso:

Vad jag vet så är det den enda kopian som sparas där du har valt att spara den. Denna  kopia ska du helst inte ha på systemdisken om möjligt, utan på en annan hårddisk, även om den som standard, lägger den just på systemdisken.

 

Edit: Förtydligande

OK det var det jag misstänkte så frågan är besvarad.

Link to comment
Share on other sites

Med Utforskaren kan du gå till de mappar där bildfilerna finns för att där kolla datum och klockslag på en fil du har ändrat nyligen för att se om det är samma filer (dubbletter) i mapparna.

Link to comment
Share on other sites

Hjärnan är slö, tar timmar innan frågor löser sig. "Säkerhetskopiera?

Givetvis är det så att alla redigeringar m.m sker ju löpande i katalogen. Alltså säkkopian är en exklusiv kopia som skall lagras på extern disk. Så nu är frågan helt besvarad, med hopp om förståelse för min "virrighet" så kan vi definitivt lägga frågan i arkivet. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share



×
×
  • Create New...