Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Vad göra med billig Kina platta? (Var: Batteribyte möjligt?)


DePhaz
 Share

Recommended Posts

Go morgon! Jag inhandlade en gång en billig läs/surfplatta i Kina (Den som köper billigt köper 2 gånger, miljötänkt, etc.PP). Men den har, förvånande nog urusel batteritid. Efter ca 2 minuter Youtube är kapaciteten nere på 85%. Ytterliggare 2 minuter och man är nere på 60 eller så. Vågade inte lita på den medföljande laddaren utan köpte en stöddigare modell på Kjell o company. Denna laddar batteriet från 16 till 100% på cirka 1 timme. Slutsats: det finns inget riktigt batteri. Skulle man kunna byta ett sådant batteri till en bättre sort tror ni? Plattan det gäller heter Allwinner A33.

 

Ps. Har jag postat denna tråden tidigare? Det känns nästan så...??

Edited by DePhaz
Väckte tråden pga av ny fråga
Link to comment
Share on other sites

Jo, det vore ju en lösning...? Tänkte annars ställa följdfrågan: Vilket batteri ska jag (låta) montera? Hittade ingen information om batteriets kapacitet på Wish. 

Link to comment
Share on other sites

  • DePhaz changed the title to Vad göra med billig Kina platta? (Var: Batteribyte möjligt?)

Hej igen.

 

Det var ett tag sedan jag besökte denna tråd men jag har lite fler frågor om den aktuella läsplattan så jag redigerade rubriken istället för att starta en ny.

 

Jag har inte direkt använt plattan sedan jag kikade på den för ett år sedan. Tog fram den bara för skojs skull och efter  ett par timmars laddning med en 2A laddare från Kjell så gick den igång. Men den är långsam... Original webbläsare är utdaterad så jag tänkte lägga in en ny. Med det ville sig inte... De flesta sidor ville koppla mig till Play butiken men jag vill inte blanda in mitt Google- och eller Play konto på denna enhet. Men å andra sidan var ju min Android version så gammal att det inte förvånade mig att det krånglade (se svårtydd bild). Så vad kan man använda en så här pass gammal läsplatta till egentligen? Internet går ju bort... Batteritiden är ju dålig men som det föreslogs i tråden skulle man ju kunna addera en powerbank. Eller köra den via el nätet. 

 

 

 

 

IMG_20210605_204036_858~2.jpg

IMG_20210606_185744_400.jpg

Link to comment
Share on other sites

1 timme sedan, skrev DePhaz:

Med det ville sig inte... De flesta sidor ville koppla mig till Play butiken men jag vill inte blanda in mitt Google- och eller Play konto på denna enhet.

Se https://www.apkmirror.com

 

1 timme sedan, skrev DePhaz:

Så vad kan man använda en så här pass gammal läsplatta till egentligen?

Funkar http://radiobox.se och du kan koppla ljudutgång till en förstärkare kan du ha den som en radio.

Link to comment
Share on other sites

Jag kikade lite på Apkmirror igår. Får nog gå igenom sidan på en dator först och titta vad som finns, det var för svårt på plattan. Webbläsare hittade jag ingen för Android 4.2 men kanske finns det något annat kul. 

Link to comment
Share on other sites

 Share×
×
  • Create New...