Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Visa citerad text Gmail


Rekommendera Poster

Vad är "visa citerad text" i gmail?

Återställde mitt google lösenord och fick två mail i ett. På det första stod det att jag hade ändrat lösenord. Och på det andra stod det "visa citerad text" och så klickade jag på det och sedan kom det upp samma text som i första.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ja, det var lite konstigt. Förmodligen har du fått samma meddelande två gånger.

 

Här står det att Gmail har en konversationstrådsfunktion som gör att mejl från samma avsändare samlas ihop. Om man klickar på Från-namnet eller rubriken så ser man bara innehållet i det översta mejlet från avsändaren. I de hopsamlade tidigare mejlen från avsändaren syns inte innehållet förrän man klickar på "Visa citerad text" för varje mejl.

https://kb.benchmarkemail.com/why-does-gmail-ask-me-to-show-quoted-text-when-i-am-viewing-multiple-test-emails/ "To avoid this in the future, delete any copies of the same test email before sending again so that there is only one test email in the inbox at a time."

 

https://pcforalla.idg.se/2.1054/1.670999/smart-tips-sa-slipper-du-grupperade-mejl-i-gmail 

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
17 timmar sedan, skrev mbgtmari:

... Gmail har en konversationstrådsfunktion som gör att mejl från samma avsändare samlas ihop.

...

https://pcforalla.idg.se/2.1054/1.670999/smart-tips-sa-slipper-du-grupperade-mejl-i-gmail 

Jag ser ordvalet i rubriken i PC för Allas artikel som en värdering, och gillar det. Inte så utmanande, men i alla fall ... Oavsett det, i mejlsvar låter många tidigare mejl följa med, man kan se hela konversationen i det senaste mejlet. Har man inte rensat i Inkorgen så kan de tidigare mejlen i konversationen hittas "på sina platser", om sorterat på datum och att den nämnda grupperingen inte används. Men används den grupperingen så listas alla mejl i konversationen intill varandra, även de skickade (när konversationen "fällts ut"). Finns då tidigare mejl inkluderade i respektive mejl (som det ofta är) kan man lätt bli förvirrad när man skrollar fram och tillbaka mellan mejlen i konversationen, som dessutom i sig innehåller tidigare mejl i konversationen.


Ska också sägas att det inte behöver vara från samma avsändare, som jag förstår det så baseras grupperingen på mejl med samma innehåll i ämnesfältet.


Kommenterar med risk för att inlägget är lika förvirrande som mejlgrupperingen kan vara. ?

Redigerad av ChristerE
la till ett litet förtydligande
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu


×
×
  • Skapa nytt...