Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Visa citerad text Gmail


Cman
 Share

Recommended Posts

Vad är "visa citerad text" i gmail?

Återställde mitt google lösenord och fick två mail i ett. På det första stod det att jag hade ändrat lösenord. Och på det andra stod det "visa citerad text" och så klickade jag på det och sedan kom det upp samma text som i första.

Link to comment
Share on other sites

Ja, det var lite konstigt. Förmodligen har du fått samma meddelande två gånger.

 

Här står det att Gmail har en konversationstrådsfunktion som gör att mejl från samma avsändare samlas ihop. Om man klickar på Från-namnet eller rubriken så ser man bara innehållet i det översta mejlet från avsändaren. I de hopsamlade tidigare mejlen från avsändaren syns inte innehållet förrän man klickar på "Visa citerad text" för varje mejl.

https://kb.benchmarkemail.com/why-does-gmail-ask-me-to-show-quoted-text-when-i-am-viewing-multiple-test-emails/ "To avoid this in the future, delete any copies of the same test email before sending again so that there is only one test email in the inbox at a time."

 

https://pcforalla.idg.se/2.1054/1.670999/smart-tips-sa-slipper-du-grupperade-mejl-i-gmail 

Link to comment
Share on other sites

17 timmar sedan, skrev mbgtmari:

... Gmail har en konversationstrådsfunktion som gör att mejl från samma avsändare samlas ihop.

...

https://pcforalla.idg.se/2.1054/1.670999/smart-tips-sa-slipper-du-grupperade-mejl-i-gmail 

Jag ser ordvalet i rubriken i PC för Allas artikel som en värdering, och gillar det. Inte så utmanande, men i alla fall ... Oavsett det, i mejlsvar låter många tidigare mejl följa med, man kan se hela konversationen i det senaste mejlet. Har man inte rensat i Inkorgen så kan de tidigare mejlen i konversationen hittas "på sina platser", om sorterat på datum och att den nämnda grupperingen inte används. Men används den grupperingen så listas alla mejl i konversationen intill varandra, även de skickade (när konversationen "fällts ut"). Finns då tidigare mejl inkluderade i respektive mejl (som det ofta är) kan man lätt bli förvirrad när man skrollar fram och tillbaka mellan mejlen i konversationen, som dessutom i sig innehåller tidigare mejl i konversationen.


Ska också sägas att det inte behöver vara från samma avsändare, som jag förstår det så baseras grupperingen på mejl med samma innehåll i ämnesfältet.


Kommenterar med risk för att inlägget är lika förvirrande som mejlgrupperingen kan vara. ?

Edited by ChristerE
la till ett litet förtydligande
Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...