Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Mållgan

Hacka ett epostkonto

Rekommendera Poster

Antag att person A har ett epostkonto hos t ex Telenor och e-postprogrammet Mozilla Thunderbird i datorn samt detta e-postkonto även i en iPad och i en iPhone. När Mozilla T öppnas i datorn laddas de ankomna mail, som finns i webbservern, ner till Mozilla T:s ankomna mail i datorn och tas bort från webbservern. Om epostkontot dessförinnan öppnas i Ipaden/iphonen läses ankomna mail in där men tas inte bort från webbservern. Skickade mail från någon av de tre enheterna (dator, IPad, iPhone) visas inte i webbservern. Skickade mail från webbservern visas inte i de tre nämnda enheterna.

 

Detta bör innebära att om epostkontonamnet, epostleverantörens namn och inloggningsuppgifter blir kända för person B,  kan B logga in på webbservern och där läsa ankomna mail samt skicka mail därifrån. Om B dessutom installerar epostkontot på sina enheter (dator med tex Mozilla T, iPad, iPhone) kan B  använda e-posten i dessa enheter på samma sätt som A kan i sina tre enheter. Effekten blir då också att, om B öppnar Mozilla T i sin dator före A gör det, så kommer A aldrig att se de ankommande mail, varken i datorns Mozilla T, iPad eller Iphone, som ankommit till webbservern efter det att A öppnat Mozilla T den senaste gången. De ankommande mailen i webbservern har ju laddats ner i B:s dator och därmed försvunnit från webbservern.

 

I så fall är det läge för A att byta lösenord för e-postkonto. Är det så här? En bekant (A) påstår att han har fått anonym information om att hans e-postkonto är hackat. I hans webmail finns inga avsända mail men A kan ju inte se om någon (B) har använt epostkontot som jag beskrivit ovan.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Postad (redigerade)

Om B raderar mailet från skickat-mappen så ser inte A det skickade mailet. Faktum är ju att har nån buse kontonamnet och lösenordet så är det ju ganska kört och busen kan göra vad han vill.
Du säger att A fått "anonym information" om att kontot blivit hackat, menas med det att denne fått ett mail om att kontot är hackat och A ska göra som mailet säger för att inte saker och ting ska läcka ut? Har A fått några bevis på detta? t.ex. genom att busen bifogar mail som A vet bara kan finnas på mailkontot?
Med allra största säkerhet är inte kontot hackat utan man försöker skrämmas. Men för säkerhets skull bör A byta lösenord. Och gärna aktivera tvåfaktorsautentisering på kontot.

Redigerad av Pentti H

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
33 minuter sedan, skrev Mållgan:

Effekten blir då också att, om B öppnar Mozilla T i sin dator före A gör det, så kommer A aldrig att se de ankommande mail, varken i datorns Mozilla T, iPad eller Iphone, som ankommit till webbservern efter det att A öppnat Mozilla T den senaste gången. De ankommande mailen i webbservern har ju laddats ner i B:s dator och därmed försvunnit från webbservern.

Vad som ska hända på servern när man hämtar mejl till en dator går att ställa in, tas bort, tas bort efter några dagar, aldrig tas bort.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...