Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
stjo57

Konstig text i Firefox

Rekommendera Poster

Texten på sidor i Firefox har ändrat sig utan att jag har gjort något.
Nu ser texten ut som de var skrivna på en gammal skrivmaskin med dåligt färgband.
På bild 1 ser man en text med normalt utseende (från annan webläsare) och på bild 2 samma text från Firefox.
Typsnitt och utseende är inställt på standard.
Vad har hänt?

Text.jpeg

Text normal.jpeg

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Konstigt, den dåliga texten ser mycket bättre ut när den är inlagd här. På originalbilden är den mycket mera otydlig...

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Postad (redigerade)
1 timme sedan, skrev stjo57:

Nu ser texten ut som de var skrivna på en gammal skrivmaskin med dåligt färgband.

Ja, det var en bra beskrivning av hur texten ser ut hos dig. Jag använder också Firefox men texten ser helt normal ut hos mig https://it-my.com/watchvideo/sy-enkel-väska-med-förstärkt-botten-TK-eCdvIT60.html

Men lika snygg som texten i Eforum är den förstås inte. Eforum har ett snyggt typsnitt. Det heter

Roboto och är ett Googletypsnitt https://fonts.google.com/specimen/Roboto

 

Texten på sy-enkel-väska-sidan är emellertid svag i alla webbläsare - jag testade den nyss i ett par andra - så det är alltså den sidan som kör med svag text.

Redigerad av mbgtmari

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Postad (redigerade)
7 timmar sedan, skrev mbgtmari:

Ja, det var en bra beskrivning av hur texten ser ut hos dig. Jag använder också Firefox men texten ser helt normal ut hos mig https://it-my.com/watchvideo/sy-enkel-väska-med-förstärkt-botten-TK-eCdvIT60.html

Men lika snygg som texten i Eforum är den förstås inte. Eforum har ett snyggt typsnitt. Det heter

Roboto och är ett Googletypsnitt https://fonts.google.com/specimen/Roboto

 

Texten på sy-enkel-väska-sidan är emellertid svag i alla webbläsare - jag testade den nyss i ett par andra - så det är alltså den sidan som kör med svag text.

Nej texten som jag la in är helt normal i t.ex. Edge.
Den svaga texten som jag skriver om är lika svag på ALLA sidor (även på E-forum), den här texten som jag la in var bara ett exempel.
Det är något som har hänt i min Firefox men vet inte vad det är...

Redigerad av stjo57

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Blir det bättre om du förstorar webbsidorna (Ctrl + plus-tangenten)?

Ändrade du några inställningar i FIrefox eller (av)installerade något tillägg i Firefox innan problemet började?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
1 minut sedan, skrev Cecilia:

Blir det bättre om du förstorar webbsidorna (Ctrl + plus-tangenten)?

Ändrade du några inställningar i FIrefox eller (av)installerade något tillägg i Firefox innan problemet började?

Nej, självklart blir texten större men lika otydlig.
Nu verkar det dock som jag har hittat felet. Nej jag hade inte ändrat några inställningar men hittade nu en inställning som verkar ha ändrat sig själv.
Det är Inställningar/Allmänt/Språk och utseende/Avancerat.
Där finns en ruta som man kan bocka i som heter "Tillåt sidor använda egna teckensnitt, i stället för dina val ovan". Den var ibockad och när jag bockar av den så ser sidorna helt normala ut.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Att tillåta sidornas egna teckensnitt är standard och det har jag nog alltid haft utan att få några problem.

 

Pröva med att återställa den inställningen och sedan tömma cachen:

Inställningar - Sekretess & säkerhet - Kakor och webbplatsdata - Rensa data

Välj endast "Cachat webbinnehåll".

Ladda om alla visade sidor.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
20 minuter sedan, skrev Cecilia:

Att tillåta sidornas egna teckensnitt är standard och det har jag nog alltid haft utan att få några problem.

 

Pröva med att återställa den inställningen och sedan tömma cachen:

Inställningar - Sekretess & säkerhet - Kakor och webbplatsdata - Rensa data

Välj endast "Cachat webbinnehåll".

Ladda om alla visade sidor.

Jag har gjort detta nu men det hjälpte inte.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
2 timmar sedan, skrev Cecilia:

Någon förändring om du startar om utan tillägg?

Finns i Hjälp-menyn.

Nej ingen förändring...

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
16 minuter sedan, skrev Cecilia:

Kan du ta en skärmbild på hur det ser ut i Eforum så blir det lättare att jämföra.

 

Text extra.jpeg

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Postad (redigerade)

Har du valt något tema eller har du standardtemat?

 

Pröva med att ändra inställningen för hårdvaruacceleration (om det går):

Inställningar - Allmänt - Prestanda

 

Sen finns det en möjlighet att återställa Firefox helt men det återställer en hel del så läs noga vad som ändras: https://support.mozilla.org/en-US/kb/refresh-firefox-reset-add-ons-and-settings

 

Kolla om ClearType kan göra så det blir bra även i Firefox: https://www.filecritic.com/how-to-fix-blurry-or-fuzzy-fonts-in-mozilla-firefox/

 

Redigerad av Cecilia

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
17 minuter sedan, skrev Cecilia:

Kan du ta en skärmbild på hur det ser ut i Eforum så blir det lättare att jämföra.

...och så här normalt ser det ut när jag bockar ur det där valet i Inställningar som jag skrev om.

Text  extra 2.jpeg

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Postad (redigerade)
6 minuter sedan, skrev Cecilia:

Har du valt något tema eller har du standardtemat?

 

Pröva med att ändra inställningen för hårdvaruacceleration (om det går):

Inställningar - Allmänt - Prestanda

 

Sen finns det en möjlighet att återställa Firefox helt men det återställer en hel del så läs noga vad som ändras: https://support.mozilla.org/en-US/kb/refresh-firefox-reset-add-ons-and-settings

 

Kolla om ClearType kan göra så det blir bra även i Firefox: https://www.filecritic.com/how-to-fix-blurry-or-fuzzy-fonts-in-mozilla-firefox/

 

Ja jag har bytt tema.
Försökte nu att välja Originaltema igen men det går inte.
På andra teman finns 3 punkter till höger (där man hanterar teman) och där kan man välja Aktivera för att välja vilket tema man vill ha men på Originaltemat så finns inte detta val, där finns inte de punkterna.
Ja kanske måste jag återställa Firefox. Jag såg de valet innan och att det återställer väldigt mycket inkl. tar bort alla tillägg.

Redigerad av stjo57

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
10 minuter sedan, skrev stjo57:

...och så här normalt ser det ut när jag bockar ur det där valet i Inställningar som jag skrev om.

Text  extra 2.jpeg

Jag aktiverade Clear Type nu och då ser det mycket bättre ut!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
14 minuter sedan, skrev Cecilia:

Har du valt något tema eller har du standardtemat?

 

Pröva med att ändra inställningen för hårdvaruacceleration (om det går):

Inställningar - Allmänt - Prestanda

 

Sen finns det en möjlighet att återställa Firefox helt men det återställer en hel del så läs noga vad som ändras: https://support.mozilla.org/en-US/kb/refresh-firefox-reset-add-ons-and-settings

 

Kolla om ClearType kan göra så det blir bra även i Firefox: https://www.filecritic.com/how-to-fix-blurry-or-fuzzy-fonts-in-mozilla-firefox/

 

Äh jag är korkad, originaltemat ÄR aktiverat, det är därför jag inte kan Aktivera det ;)
Jag kom inte ihåg att jag hade valt tillbaka originaltemat igen.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Just nu, skrev Cecilia:

Utmärkt att ClearType verkar hjälpa :)

Ja temat bör det ju inte vara då eftersom jag hade originaltemat aktiverat igen.
Ja jag får köra på detta med ClearType...
Tack 😀

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
1 minut sedan, skrev Cecilia:

ClearType är alltid bland det första jag ställer in på en ny dator för att det ska bli lättläst.

Ok jag känner ju igen begreppet men vet inte riktigt vad det är och har nog aldrig ändrat på det.
Firefox var ju inte sån här när jag började använda det för ett tag sen så något har hänt men vet inte vad...
Kanske något tema som jag testade och där det sedan inte ändrades tillbaka som det skulle...?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×
×
  • Skapa nytt...