Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
tomashag

Statisk IP-adress fungerar inte

Rekommendera Poster

Jag vill ändra till statisk ip-adress på en dator som tidigare haft dynamisk ip-adress men det vill sig inte. Jag har satt en statisk adress i routern, en TG799, men datorn envisas med att behålla den gamla dynamiska adressen. Jag har startat om både router och dator och kört ipconfig/renew men icke. Jag har en annan dator som kör med statisk adress och där fungerar det.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ja, då gick det bra men jag har för mig att jag tidigare fått rådet att alltid sätta statisk adress i routern. Att det inte fungerade beror kanske på att routern på något sätt låst sig att ge en dynamisk adress. Jag kan inte hitta något sätt att återställa det men det kan jag väl leva med 🙂.Tack för hjälpen!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ja, det är bättre om det går att ställa in i routern eftersom du nu kan komma att få problem när du köper en ny router (eller av någon annan anledning ansluter datorn till en annan router) som delar ut IP-adresser i ett annat subnät (3:e siffergruppen). Sätt gärna en lapp både på routern och vid datorns nätverksuttag om att det är speciell IP-adress så det går att komma ihåg om några år.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det ska gå att ställa om IP-adress även i routern, har inte tillgång till en sådan router du har "TG799", men i min Asus, så gör jag sådana ändringar direkt i routern, men det fungerar också bra som du nu gjort efter Cecilias anvisningar.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...