Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Testa Linux enkelt


Hakinger
 Share

Recommended Posts

Snubblade över en kul sida.
Om man är nyfiken på Linux och man inte ens orkar ladda ner en ISO för att köra i en USB-sticka finns nu en tjänst där man kan prova på diverse distron direkt i webläsaren. Behövs alltså inte laddas ner nån ISO eller installera. Även bra för distrohoppare för att se hur olika distron ser ut :) Finns otroligt (alla?) många att välja på.
Då sidan dels körs i ett webläsarfönster och drivs av entusiaster på egen bekostnad så går det naturligtvis inte så blixtsnabbt som det gör i ett normalt Linux-system, så lite tålamod när den laddas skadar inte. Eventuellt kan reklamblockerare och andra tillägg störa (jag körde i en ren Chromium-webläsare utan tillägg för säkerhets skull då min Firefox med diverse skydd för privatlivet var installerat) så man kan ju starta om webläsaren tillfälligt utan tilläggen om man har såna.
 
Link to comment
Share on other sites

"Test it before you hate it" lol. Kikade på sidan med telefonen och det såg trevligt ut. Ska testa med datorn i helgen. Kör visserligen redan Linux men det kan ju vara skoj att se vad som finns. :)

Link to comment
Share on other sites

Kan vara ett bra sätt att testa Linux på dator.

Men idag har de flesta med en några år gammal eller nyare mobil redan erfarenhet av Linux, Android är ju en linuxrelease släppt av Google.

https://gs.statcounter.com/os-market-share/mobile/worldwide

Att de inte vet om att de använder en Linuxrelease är en annan sak....

Edited by jannejanne
Link to comment
Share on other sites

Android är ju ett operativsystem anpassat för mobila enheter och blir en dålig representant för Linux på en dator.

Att påstå att en mobilanvändare har erfarenhet av Linux blir missvisande.

 

Tillägg: Blir lite som att säga ett en bilägare av en tysk bil har erfarenhet av styrsystem från Siemens.

Edited by Mikael63
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Kikade på det på en dator och det verkar fungera bra. Tips till alla: det verkar som om anslutningen är okrypterad, det står något om det. Tänkte bara om ni vill veta det. ☺️

Link to comment
Share on other sites

 Share×
×
  • Create New...