Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Lotta Norell

Formler från andra exceldokument

Rekommendera Poster

Lotta Norell

Hej,

Jag jobbar i ett STORT exceldokument eller det har blivit väldigt stort. En stor anledning är att jag har både min IN data och mina analyser i samma dokument. Detta för att jag lagt upp formlerna så.

Men det borde ju gå att ha all INPUT data i en fil och sen all min analys i en separat. Hur gör jag detta smidigast? 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Monshi

Det går att länka Excel dokument med varandra men det finns vissa regler. En del enkla formler, med raka adresser, fungerar utan problem även om andra boken är stäng. Mer avancerade formler som exempelvis söker bland data kräver att andra boken är öppen för att fungera.

 

När Excel-ark växer sig för stora brukar jag alltid säga att man borde fundera på om inte en databas är ett bättre alternativ för lagring av data. Excel fungerar ju självt allra bäst om data hanteras i tabeller likt i en databas.

 

men börja med att spara undan en kopia av din arbetsbok. Sedan borde det bara vara att välja de blad du vill flytta till annan bok och högerklicka och välja skapa kopia/flytta till annan bok.

Testa och se. Som sagt om du har mer avancerade formler måste databoken vara öppen annars blir det exempelvis referensfel om PASSA letar i en tabell.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...