Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

går inte att uppdatera nya win 10


rofelio
 Share

Rekommendera Poster

hej har en bärbar dator men har problem med att uppdatera den det står såhär det går inte att uppdatera partionen är reserverad hur ska jag göra ?

mvh 

Rickard

Redigerad av rofelio
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

10 timmar sedan, skrev mbgtmari:

Men det meddelandet kan man få när man försöker uppgradera, t ex Windows 8.1, till Windows 10, inte när man uppdaterar sitt Windows 10, vad jag vet.

Med en dator som gratisuppgraderades till Windows 10 förekommer det att det felet först uppträder vid en senare stor uppdatering av Windows 10.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ett något jobbigare sätt är göra en helt ny installation, ladda hem uppdateringen från Microsofts hemsida

https://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows10   

välj ladda ner verktyget som gör att du kan kopiera antingen till ett USB-minne eller bränna en DVD-skiva, starta om datorn med USB-minne eller DVD-skiva inlagt i datorn för göra en helt ny installation, detta går att göra om du redan har Windows 10 installerad på datorn det behövs inget serienummer, när dom frågorna kommer klicka förbi och fortsätt välj att ta bort partitionerna på C:

det vara 1 part på 500MB, en på 100MB och Windows 10 partitionen har du flera hårddiskar så koppla antigen bort dom eller var noga med att kontrollera så att det rätt storlek på den hårddisk som du raderar

Det är lite mer jobb att göra så här eftersom som måste installera om alla program igen,fördelen att du för helt ren dator

 

HANS

Redigerad av Hanse
redigering
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Kolla mbgtmari´s länk https://support.microsoft.com/sv-se/help/3086249/we-couldn-t-update-system-reserved-partition-error-installing-windows
 "Systemet reserverad Partition (SRP) kan vara full. Systemet reserven Partition (SRP) är en liten partition på hårddisken som lagrar systemstartsinformation för Windows. Vissa antivirusprogram från tredje part och säkerhet apps skriver till SRP och kan fylla i"
Det här hjäpte mig att uppdatera W10.

 

  • Gilla 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

@rofelio
Om du tycker bingtranslate-svenskan är svår att förstå så kan du jämföra med vad det står på den engelska originalsidan

https://support.microsoft.com/en-us/help/3086249/we-couldn-t-update-system-reserved-partition-error-installing-windows

P.S.

För att få upp Kör fungerar det för mig inte med att trycka på Windows-tangenten + R, som det står i instruktionen, utan jag högerklickar på Start och väljer där och vänsterklickar på Kommandotolken (Administratör)

Redigerad av mbgtmari
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

 Share

×
×
  • Skapa nytt...