Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Rekommendera Poster

Jag är tydligen förföljd av en sabotör, nu är det Google som krånglar.

Inga problem att komma ut på nätet, men då jag söker något med hjälp av Google får jag beskedet webbplatsen kan ej nås. Gäller allt oavsett vad jag söker.👇 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
22 minuter sedan, skrev Torparen:

Jag är tydligen förföljd av en sabotör, nu är det Google som krånglar.

Inga problem att komma ut på nätet, men då jag söker något med hjälp av Google får jag beskedet webbplatsen kan ej nås. Gäller allt oavsett vad jag söker.👇 

Det visar sig att det är inte enbart Google har några ikoner på skrivbordet vilka ej heller funka. Men Eforum har jag också som en ikon, som ni ser den funkar.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
36 minuter sedan, skrev Torparen:

Jag är tydligen förföljd av en sabotör, nu är det Google som krånglar.

Inga problem att komma ut på nätet, men då jag söker något med hjälp av Google får jag beskedet webbplatsen kan ej nås. Gäller allt oavsett vad jag söker.👇 

Lite svårt att veta exakt vad du menar. Gör du så här?

1. Startar din webbläsare (Google Chrome?).

2. Går till sidan https://www.google.se/.

3. Skriver in något du vill söka på.

4. När resultaten kommer fram så klickar du på ett resultat.

5. Oavsett vilket resultat du klickar på så får du ett felmeddelande.

 

Eller menar du att du får ett felmeddelande redan i steg 2?

Eller något helt annat?

 

Om söksidan https://www.google.se/ inte fungerar kan jag tipsa om söksidan https://duckduckgo.com/ för det är den jag brukar använda.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Har Google Chromes genvägsikon försvunnit från Skrivbordet? Finns Chrome inte heller kvar i Starts alfabetiskt ordnade lista?

 

 

Chrome i Start.png

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Nej jag har Googleikonen på skrivbordet, kommer in på Google men sedan är det tji.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Postad (redigerade)

Det var ju bra att du har kvar Google Chrome i datorn, Torparen. Jag föreslår att du rensar cachen i webbläsaren Chrome så kanske dess sökfunktion fungerar bättre. Se instruktion i mitt inlägg här

https://eforum.idg.se/topic/351486-hj%C3%A4lp-mej-genomf%C3%B6ra-ett-k%C3%B6p-av-grafikkort/page/3/

Tillägg

Eftersom länken inte blir understruken får du kopiera den och klistra in den i webbläsarens adressfält.

 

Redigerad av mbgtmari

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
28 minuter sedan, skrev Torparen:

Nej jag har Googleikonen på skrivbordet, kommer in på Google men sedan är det tji.

Är det som jag beskrev i den numrerade listan i mitt förra inlägg i den här tråden?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Cecilia Jag kommer till pkt 4 därefter 5 tji. din länk till duck duck samma problem som då jag söker på Google.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Då jag klickar på länken du bifogat samma problem. Hur rensar jag cachen?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Postad (redigerade)
49 minuter sedan, skrev mbgtmari:

Eftersom länken inte blir understruken får du kopiera den och klistra in den i webbläsarens adressfält.

Att klicka på en icke understruken länk fungerar förstås inte så du får kopiera den och klistra in den i adressfältet, som jag skrev.

Redigerad av mbgtmari

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Längst upp till höger på skärmen då jag är på Googlesidan står det Fel då jag klickar på denna text får jag texten synkroniseringen fungerar inte.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Postad (redigerade)
17 minuter sedan, skrev Torparen:

Sorry hjälper inte.

Kan du klicka på https://tinyurl.com/y5udadd5

och skrolla upp till mitt inlägg ovanför Habbelis?

 

I Google Chrome-hjälpen kan du läsa om hur man åtgärdar problem med synkroniseringen i Chrome
https://support.google.com/chrome/answer/9175737?hl=sv

Redigerad av mbgtmari

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Postad (redigerade)

Jag kan förstås repetera det jag skrev i det inlägg jag refererade till.

Klicka på Meny-ikonen, de tre lodräta punkterna längst upp till höger > klicka på Inställningar > Skrolla ner till Avancerat och klicka på den nedåtpekande triangeln bredvid. Då öppnas  Sekretess och säkerhet > Rensa webbinformation  (Rensa historik, cookies, cacheminne m m) Klicka på pilen bredvid. 

1671417437_Chromerensawebbinfo.png.7553d319b7d12dd1967d8209366d2a5b.png

Här kan du välja vilket tidsintervall du vill städa bort: Senaste timmen, Senaste 24 timmarna, Senaste sju dagarna, Senaste fyra veckorna, Genom tiderna.

Redigerad av mbgtmari

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
18 minuter sedan, skrev mbgtmari:

Kan du klicka på https://tinyurl.com/y5udadd5

och skrolla upp till mitt inlägg ovanför Habbelis?

 

I Google Chrome-hjälpen kan du läsa om hur man åtgärdar problem med synkroniseringen i Chrome
https://support.google.com/chrome/answer/9175737?hl=sv

Har fixat enl order.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
12 minuter sedan, skrev mbgtmari:

Har det hjälpt?

Nej!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Citat

Jag har sänt problemet till Microsoft.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
11 timmar sedan, skrev Torparen:

Förtydligande: följande text kommer upp 

Webbplatsen kan inte nås

Det gick inte att hitta IP-adressen till servern på www.googleadservices.com.

DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN

Har du ändrat något annat i datorn innan detta problem började, t ex installerat, uppdaterat eller avinstallerat något annat program?

Vad har du för antivirusprogram?

Detta för att det ser ut som att det är något i datorn som har börjat blockera just googleadservices.com som är till för annonshantering.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Till alla som kommet med tips, stort tack. Cecilia jag har inte laddat in nya program, har Kaspersky antivirusprogram.

Meeen jag tror jag har troll i datorn.  I går kväll då jag var inne i Google, såg jag längst upp till höger en Googleikon, klickade på denna fick upp en ny sida. Hör och häpna då funka det. Men nu ännu märkliga, i morse så klicka jag på den "normala" ikonen, ja då funkar allt.

MGB till tips med Cache gjorde att datorn blev snabbare. 🖖 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Man skall inte ropa hej från man är över bäcken. Nu är det så: Då jag klicka på en genväg samma problem, dock inte alla Ex E-forum funkar samt några till. De flesta tji.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×
×
  • Skapa nytt...