Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Flyfisherman

Länk i Thunderbird öppnar upp ett nytt fönster, dock ej i standard webbläsaren

Rekommendera Poster

Inställningar - Standardappar - Ange standardappar

Klicka på Firefox och sen Hantera.

Är FF vald för .htm, .html, HTTP och HTTPS?

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Spelar ingen roll av vad jag testar. Problemet kvarstår.

Det enda jag inte testat är total avinstallation av både FF och TB, men det vill jag inte göra.

TB - pga. att jag har för många undermappar med massor av e-post, kategoriserade samt att jag har flera e-postkonton konfigurerade - så den varianten går helt bort.

 

FF- pga. att jag visserligen har en massa bokmärken också kategoriserade, men även andra skräddarsydda inställningar samt tillägg.

 

Och varför skall jag ens behöva ta bort och installera om?

Möjligen då att ominstallera över befintlig installation utan att det förstör tidigare installation eller dess inställningar och sökvägar?

Men även det låter riskfyllt, inte minst för TB.

För FF kan jag acceptera men absolut inte få nåt stök med TB.

😰

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Postad (redigerade)

Hm...

Börjar om, typ (=inte läst allt i tråden :blush:)

1. Öppnas en länk i fel webbläsare (typ Edge) eller öppnas en länk i Thunderbirds egen browser?

2. Om du har en länk i en PDF eller i ett Office-dokument och klickar - öppnas rätt, dvs. FF, webbläsare då?

 

Om 1 = typ Edge, testa att låta Internet Explorer vara förvald och testa om den öppnas eller om Edge fortfarande öppnas?

(Edge & IE kan ju byta plats i detta sammanhang)

Detta för att se om Tb "lyder" standardläsare enligt Windows (förutom om FF valts då) eller ej, att Tb ignorerar.

Om 2 = ja bör betyda att Windows greppat standardläsare men att Tb ignorerar.

 

Tillägg:

Hur ser det ut i Inställningar-Avancerat-Allmänt-Konfigurationsredigerare...

och där söka på network.protocol

Är det någon rad som är markerad med fet stil där?

 

image.thumb.png.f7f34cf0351f525333961cd8922a9285.png

 

Redigerad av Mikael63
about.config

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Japp nu fungerar det precis som det skall dvs. klicka på en bifogad länk i TB så öppnas ny flik i FF.

Jag såg detta fenomen häromdagen, men kan inte säga exakt när.

 

Vet ej heller vad som gjort att det nu plötsligt fungerar precis som förut.

 

Tidigare med problemet hade jag:

TB: ver. 60.7.2

FF. ver. 67.0.4

Windows 10 ver. 1809 (OS-version ?).

 

Nu är det:

TB: ver. 60.9.0

FF. ver. 69.0.0 (fast precis nyss fått in senaste till ver. 69.0.1).

Windows 10 ver. 1809 (OS-version 17763.737).

 

Nåja får väl anse tråden som löst, men känns lite trist att inte kunna säga säga exakt vad som löste problemet, möjligen nån uppdatering av något?

Mvh B)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×
×
  • Skapa nytt...