Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Pcnaga

Datorn tar långt tid på sig att starta

Rekommendera Poster

Pcnaga

Hej, har en stationär dator som har börjat ta väldigt långt tid på sig att starta och hoppas att någon datorkunnig kan hjälpa mig att hitta felet.

Det är en stationär dator som är ca 4 år gammal med en Samsung 24 tum skärm som är lite äldre än datorn. 

 

Nu till problemet:

När man klicker på startknappen på datorn och skärmen så tar det ca 5-7 minuter innan man ser någon bild på skärmen (startknappen på skärmen blinkar bara under de 5-7 minuterna).

Sedan när man börjar se startmenyn så slocknar skärmen och startknappen på skärmen börjar blinka. Då måste jag slå av och sedan slå på skärmen för att kunna se startmenyn igen. Den processen tar ca 3-5 minuter tills bilden klarnar och skärmen slutar slockna.

Vad tror detta beror på? skärm, hårddisk etc.

tack på förhand 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Monshi

Rekommenderar dig att omedelbart göra en (fräsch) backup av allt som du anser vara viktigt på den datorn, den hårddisken. Risken man alltid ska ta i beaktande vid falla som detta är att det är hårddisken som börjat må dåligt och då gäller det att skapa en backup om man inte har rutinen att göra det regelbundet.

 

Observera vid denna backup i vilken hastighet det går, framförallt om det verkligen går långsamt. Därefter,, efter backup är klar, kontrollera hur hårddisken mår. Om den visar sig må bra tar vi det vidare efter det.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...