Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Chrome säger "inte säker"


asa-nesse
 Share

Go to solution Solved by asa-nesse,

Recommended Posts

asa-nesse

Hej!

 

Jag använder Chromes senaste version som webläsare. Funkar utmärkt. Men..

 

Jag prenumererar sedan länge på GP i digitalt format. Det har fungerat utmärkt ända tills för några dagar sedan. Då går det inte längre att få fram tidningen på skärmen utan det bara står och snurrar hela tiden. Dessutom står det längst till vänster på adressraden ett litet "i" följt av orden "inte säker". Jag vet inte om det alltid sett ut så. Efter att ha försökt läsa på har jag rensat webläsarhistoriken, cache och cookies. Och jag har lagt till den aktuella adressen under säkra platser. Och startat om. Men inget hjälper. Det konstiga är att om jag går över i Chromes inkognitoläge så fungerar allt som det skall. Men även i det läget står det "inte säker" på adressraden. Sä här ser adressraden ut: http://www.e-pages.dk/goteborgsposten/....

 

Kan någon förklara för en gammal penschis vad det är som har hänt och om det finns något jag kan göra.

 

Link to comment
Share on other sites

Eftersom GP har en http-adress i stället för en https-adress står det "inte säker" framför den. Det gör det framför alla http-adresser numera i Chrome såväl som i Firefox. Det hindrar inte att man kan gå in på på http-sidorna. "i" står för "information". Klicka på i-et så får du veta varför Chrome anser alla http-sidor osäkra.

 

Jag är moderator på en http-sida och den sidan kommer jag alltid in på. Att det är en http- i stället för https-sida kan jag tyvärr inte ändra på. Det måste sajt-ägaren göra.

 

Det är tydligen jobbigt att ändra från http till https så det är därför sajt-ägaren inte har gjort det. Det tog ju också lång tid för IDG att byta från http till https.

Edited by mbgtmari
Link to comment
Share on other sites

asa-nesse

GP:s hemsida har en https-adress.https://www.gp.se/ Men när man går vidare till eGP kommer man in på adressen jag visade i mitt första inlägg. Jag har klickat på "i" och lagt till sidan bland säkra platser. Men det hjälper inte. 

Link to comment
Share on other sites

För att du är inkognito förmodligen. Jag surfar aldrig inkognito men någon som brukar göra det kan förmodligen bekräfta det jag tror.

 

Jag själv kan bekräfta att man i Chrome inte kommer in på GPs http-sida

1302097254_GPIntesker.png.862522a6c7b6f0a8aaff09a9916b88dc.png

Däremot kommer jag alltid in på Les forums d'Hadès, http-sidan där jag är moderator. Det skulle kunna bero på att Les forums d'Hadès har funnits bland mina favoritsidor sedan 2011. Http-sidor, som man nu (2019) lägger in där, fungerar kanske inte.

Edited by mbgtmari
Link to comment
Share on other sites

asa-nesse

Jag kan inte hitta någon mailadress till teknisk support men jag skall maila till pren avd och fråga.

Link to comment
Share on other sites

  • Solution
asa-nesse

Man kan undra om GP läser detta forum och nu har vidtagit någon åtgärd. För i dag fungerar eGP precis som det skall. Och jag har inte ändrat något i min dator. Och inte heller hunnit kontakta GP. Det är bara att hoppas på att det fortsätter att fungera.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Create New...