Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Pelleman Jensen

Konstigt ljud från datorn vid uppspelning

Rekommendera Poster

Pelleman Jensen

Hej,

Ja har precis köpt en Onkyo Receiver till mitt surroundsystem. Allt fungerar bra bortsett från när ja ska ha ut ludet rån datorn via ett externt ljudkort, Line 6 UX-1.

Jag hade inga problem med detta med mitt förra surroundsystem där jag bara kopplade in det på SAT-ingången och allt lät perfekt.

När jag nu kopplar in RCA-sladdarna på CD-in eller AUX-in så låter det bara gnisslande och konstigt och man hör inte någonting av det riktiga ljudet. Jag ville bifoga en inspelning så att ni fattar, men man får tydligen inte skicka ljudfiler...😥

Jag har gått igenom alla möjliga inställningar men kommer inge vart. Är det någon som har en bra lösning på detta?

Tack på förhand! 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
.M

Nu är jag lite förbryllad, du använder ett Line 6 UX-1? Som jag tolkar vara ett så kallat usb-interface. Det betyder att det är till för att ansluta instrument till datorn via usb, inte att få datorn att spela upp ljud till andra enhter. Det verkar finnas en hörlursutgång för att lyssna på det man spelar, men om det ska användas som ljud-ut från datorn är jag osäker på.

 

Har du ett "vanligt" ljudkort i datorn och vad händer om du kopplar det till din receiver?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Pelleman Jensen

Jag använder det externa ljudkortet för att få ut datorljudet i surroundsystemet, helt enkelt för att jag fått för mig att ljudkvaliteten blir bättre, och detta har som sagt fungerat helt utan problem i mitt förra system. Jag tycker att det är märkligt att det inte fungerar i min senast inköpta receiver, därav inlägget. Jag ska dock prova att koppla datorn direkt in i receivern via hörlursuttaget senare idag. Jag kom själv att tänka på detta innan och ska se om det fungerar bättre. 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...