Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Ang. art. i PC för alla


Thomas Olin
 Share

Recommended Posts

2018-09-20 Skrev Pc för alla om "Virus Total". Kanske inte det bästa sättet att prova innehållet i datorn på.Så här skrev PC För alla: https://pcforalla.idg.se/2.1054/1.676355/gratis-bildredigering-samtal-lagring/sida/9/viruskontroll         Läste en annan artikel om samma  "Virus Total"   https://www.wired.com/2014/09/how-hackers-use-virustotal/

 

Link to comment
Share on other sites

Att använda Virustotal är ett bra sätt att kontrollera enstaka filer i datorn med många antivirusprogram, t ex de man just har laddat ner från internet. Att man gör det påverkar inte det minsta den nytta som hackergrupper också har av Virustotal. Det är också en mycket liten del av alla uppladdningar till Virustotal som görs av hackergrupper.

 

Däremot ersätter ju inte Virustotal ett antivirusprogram i datorn eftersom ett sånt kan kontrollera alla filer i datorn mer eller mindre kontinuerligt och på det sättet är PC för Allas artikel lite missvisande.

 

Artikeln från Wired är 4 år gammal.

 

@Thomas Olin

Om du vill uppmärksamma redaktionen på din åsikt så behöver du kontakta redaktionen direkt via deras mejladresser för det är sällan som de kollar inläggen i detta underforum.

Link to comment
Share on other sites

 Share×
×
  • Create New...