Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
HansErik

Total commander

Rekommendera Poster

Ha försökt få nån länk med Total commander gratis för W10 men Malwarebytes varnar för samtliga. Någon som har tips på länk? Får kosta också om ej finns gratis.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
På 2018-09-27 på 14:40, skrev mbgtmari:

Programmet ska naturligtvis laddas ner från hemsidan

https://www.ghisler.com/amazons3.php

Precis som mbgtmari säger.
Överhuvudtaget när man får ett tips om ett program att laddas ned gratis eller att köra gratis under en prövo- tid sk. Trial s/w så bör man alltid leta reda på dess original utgivarsida eller hemsida, ej att hämtas från 3:e part, ty då kan man ibland råka ut för oönskat extrainnehåll som man inte vill ha in på sin dator.

 

Dessutom ibland kan ett bra gratisprogram ha länkar inbäddade i själva installationsfilen, då skall man alltid vara mycket uppmärksam på att bocka ur dessa kryssrutor då annars andra 3:e parts program kan installeras och sedan visa sig vara något bökiga att avinstallera.

 

Men detta med gratisprogram kan ibland vara en djungel och några tips:

  • Ett program som är gratis att ladda ned, betyder inte alltid att programmet är gratis. Det är helt enkelt bara gratis att ladda ned och sedan har det begränsad eller ingen funktionalitet tills man köper det.
     

Så det gäller att tänka på vad just "Free download" betyder: ofta bara just att nedladdningen är gratis, inte att instalera och använda programmet beroende på vilken typ av licens det går under.

Men som huvudregel: ett program som tydligt anger FreeWare betyder just gratis och skall alltid hämtas från tillverkaren och ingen annanstans.

 

Total Commander (TC) är inget gratisprogram utan en sk. ShareWare vilket betyder att programmet är gratis att användas med utvecklarens godkännande i en begränsad tid.
Därefter måste man köpa eller donera till utvecklaren.

Det är det finurliga med ShareWare licensen och att man även får distribuera det vidare i oförändrat skick till annan part, att man får möjlighet att testa ut fullständigt och sedan bestämma sig alt. avinstallera det.

Visst TC går att köra vidare utan att köpa, men då får man krångla med olika knapptryck efter att tiden gått ut.

 

Mvh :)

 

[Edit] Själv har jag köpt TC och använder det ofta sedan många år.

Redigerad av Flyfisherman

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...