Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Användarprofiler


Leif P.

Recommended Posts

Jag administrerar ett NT-nätverk med Win95 arbetsstationer. Inställningarna på dessa är ställda så att varje användare skall kunna ha sitt eget skrivbord. Nu får jag inte bort genvägar på t.ex. startmenyn. Om jag tar bort dem så återkommer de ändå vid nästa omstart. Jag har bl.a. tagit bort user.det. i hemkatalogen på servern, men inte hjälpt det! Vad göra åt detta problem?

Link to comment
Share on other sites

Andreas Bergdahl

Man skulle ju kunna med hjälp av t.ex. TweakUI kunna lägga sökvägen till Skrivbordet och Start menyn m.m. på en nätveksenhet "hemkatalog" som man då enkelt mappar upp i inloggningsskriptet. Då borde ju varje användare få sina egna inställningar oberoende av vilken dator de använder.

Link to comment
Share on other sites

Hej! Jag kanske var lite otydlig. Visserligen skulle det vara kul med ett eget skrivbord till resp. användare, som dök upp oavsett arbetsstation. Men mitt stora problem just nu är att när jag tar bort genvägar från startmenyn på en användarstation, så dyker ändå dessa upp när jag startar om datorn. Var ligger de gamla kvar, så att jag inte kommer åt att ta bort dem? Och hur gör jag för att få bort dem? Vid singelanvändning av en PC är ju detta inget problem!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...