Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Min dator blir svart efter laddnings skärmen (där det står Acer i mitt fall)


sickan7
 Share

Go to solution Solved by sickan7,

Recommended Posts

Hej! Jag köpte en gaming laptop (Acer Nitro) för en vecka sen, och nu när jag startar den så blir det blackscreen efter acer loggan kommit fram. Det kanske är disken, skärmen är det inte för jag har testat lägga till en annan skärm. Snälla hjälp, jag vill veta fel innan jag lämnar in den.

 

//sickan7

 

 

 

https://www.elgiganten.se/product/gaming/laptop-gaming/ACNHQ4DED001/acer-nitro-5-se-15-6-barbar-gamingdator-svart detta är datorn

Link to comment
Share on other sites

Jag gissar du halkat på tangentbordet och ställt in "skärmen" för visning på yttre skärm.

Det här brukar man göra (ställa in för yttre skärm / återställa till datorskärm) med hjälp av tangenterna över de vanliga § 1 2 till 9 0 +

eventuellt i kombination med Ctrl eller Alt tangenterna.

Spana efter tangenter med någon extra färg för symboler, tex fyrkant i blått......

(Jag har gjort detta själv. Och med manualen på hårddisken tog det lite tid med svart skärm innan jag klurade ut det....)

Link to comment
Share on other sites

Om jag förstod ditt första inlägg så har du prövat med en extern skärm och i så fall kan det ju inte vara så att du har råkat ställa in att datorn bara ska använda extern skärm och inte den interna (vilket är hur jag uppfattade jannejannes inlägg).

 

I manualen, som kan hämtas på Acers webbplats, bör det stå vilken tangent man ska trycka på för att komma in i UEFI/BIOS. Du skulle kunna pröva med det bara för att se om det går att göra något med datorn.

Link to comment
Share on other sites

Du kan läsa om reklamationer och liknande på Konsumentverkets webbplats, men en säljare har rätt att försöka laga en produkt minst två eller tre gånger innan kunden har rätt att begära att få den utbytt. Sen om de bryr sig om att försöka laga datorn vet jag inte. Om den skickas på lagning får det inte dröja för länge innan du får tillbaks den, jag tror att det kallas inom rimlig eller skälig tid och det rör sig om några veckor, inte månader.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...
  • Solution

Hej! Typ ett år senare hehe... Det visade sig att den var tvungen att återställas. Men jag var tvungen att lämna in den för det var ingen procsses jag kunde genomföra.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Create New...