Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
FreThor

Byta GTX 660 mot R9 280x, sämre prestanda

Rekommendera Poster

Jag föröker hjälpa sonen att få lite bättre fart (FPS) i sina spel (Fortnite just nu) och han har klagat högt över sitt grafikkort.

Det är ett Nvidia GTX 660, så det är förstås inte det vassaste på marknaden, men det är å andra sidan inte resten av datorn heller. En AMD FX 8350 med 8G minne.

Så jag köpte ett ASUS ROG Matrix R9 280x med 3G minne (begagnat) och tänkte att det borde ge markant bättre prestanda och ändå inte vara totalt overkill i jämförelse med resten av datorn (och priset passade sonens budget).

Byte skedde igår och sen uppstod en vild klagosång, han hävdar (och det stämmer) att han får sämre FPS med nya kortet när han spelar Fortnite, så kvällens klagande slutade med att jag fick stoppa tillbaka det gamla kortet i datorn. Jag har kört Passmarks tester och konstaterar att R9-kortet ger betydligt högre poäng på 3D-mätningen och lite högre på 2D.

Varför ser vi inte samma förbättring i spelet utan snarare en försämring?

Jag brukar inte ägna mig åt datorspel och liknande, så beslutet att uppgradera till det här kortet bygger på vad jag läst mig till i tester och benchmarkings på nätet. Men uppenbarligen har jag missat nåt? Vad?

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
På 2018-08-18 på 07:53, skrev Talisman:

Tänk på att den övriga hårdvaran i datorn har ngt i spelet att göra

CPU

Minnen
Moderkort

HDD

Absolut, men inget av det har ändrats, provade dessutom att dubbla minnet till 16G, men fick det inte att köra i dual channel, så det blev ännu värre då.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Mmmm. Han har redan SSD, och för CPU:n så kollade jag på "thebottlenecker" och där ansåg deras kalkylering att just grafikkortet var den svaga punkten i hans utrustning jämfört med den cpu han har och att ett R9 mer skulle passa, dvs inte inte bara flytta flaskhalsen till nåt annat ställe i systemet.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...