Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Pentti H

Skärm blir svart i några sekunder

Rekommendera Poster

För drygt ett år sen köpte jag mig en 43 tums skärm. Acer ET430K. Jag har en Geforce GTX 1070 grafikkort. Använder Displayport-kabel, men samma problem sker med HDMI om jag kör med den.
Direkt från början märkte jag att skärmen blev svart minst en gång per session efter att jag startat upp skärmen (oavsett om det var en kallstart eller om datorn väcks från viloläget) den den blir svart i ca 2-3 sekunder efter nånstans mellan 10-45 minuter efter uppstart, och sen fungerar det som det ska och återkommer inte så länge datorn är igång. Detta oavsett om jag kört windows 10 eller Linux Mint, KDE neon, ubuntu, Kubuntu. - Dock upplever jag att problemet kommer mer sällan i Linux (vilket är bra förvisso då jag använder bara linux nuförtiden). Jag hade tidigare en 27 tums monitor med många hundra hertz för att kunna köra 3D på spel och hade aldrig problemet med den.
Eftersom det skedde så sällan beslöt jag mig för att inte släpa tillbaka åbäket till Postnord för att skicka tillbaka den utan chansade på att det inte skulle bli värre, vilket det inte blivit.
Men jag är lite nyfiken om någon har någon idé om vad det kan bero på? Kan det ha med nätaggregatet i datorn att göra? Jag leker med tanken att den kanske måste ställa om sig på nåt sätt. 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
På 2018-07-08 på 14:42, skrev Pentti H:

Direkt från början märkte jag att skärmen blev svart minst en gång per session efter att jag startat upp skärmen (oavsett om det var en kallstart eller om datorn väcks från viloläget) den den blir svart i ca 2-3 sekunder efter nånstans mellan 10-45 minuter efter uppstart, och sen fungerar det som det ska och återkommer inte så länge datorn är igång. Detta oavsett om jag kört windows 10 eller Linux Mint, KDE neon, ubuntu, Kubuntu.

Hej @Pentti H!

Det var länge sen sist.

 

Finns det några inställningar i skärmen om viloläge/strömsparläge etc efter viss tid?

Händer det något med lysdioderna på skärmen, det kan kanske ge en ledtråd till om det händer något internt i skärmen eller om det gäller signalen från datorn?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Postad (redigerade)

Hej . Ja, råkade se att jag hade det här kontot kvar i min lösenordshanterare så jag tittade in och tänkte börja vara lite aktiv så här efter 9 år igen :)

Har inte tänkt på det, tack för tipsen. Kollade nu och det finns inget som man kan styra strömläget med i skärmens inställningar. Jag har tidigare provat och ändra displayportens inställningar där man kan välja DP 1,1  eller DP 1,2 vad det nu betyder, men ingen skillnad. Har bara en lysdiod som ändrar färg från blått till orange om den går i viloläge (via datorns inställningar) och den brukar inte ändra färg när det svartnar.
Men, efter att jag skrev detta så har jag bytt till Linux Mint 19 från Kubuntu (som jag inte förstod eller var onödigt svår med vissa saker) och jag har inte haft några blackouter än av nån anledning (eller så är jag så van att jag inte tänker på det längre :P ). Kanske det håller sig.

 

Redigerad av Pentti H

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×