Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Philips Hue via mobilnätet?


Lighthouse2

Rekommendera Poster

Lighthouse2

Hej på er alla! 

Har införskattat en Philips Hue lampa med dimmer och är hittills mycket nöjd. Funderar nu på att utöka med en Hue Bridge (navet) för att kunna fjärrstyra lamporna via deras mobilapp när man inte är hemma, men undrar nu om det verkligen går.

Fungerar navet och appen bara när jag är hemma med wifi?

Dom skriver " Med Philips trådlösa belysningssystem Hue kan du via en app styra dina lampor, oavsett var du befinner dig", vilket jag tolkar som just att den även fungerar med mobilnätet via appen. Eller?

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hittade:

Citat

Fjärrstyrning

Brukar någon i familjen slarva med att släcka lamporna efter sig? Eller vill du helt enkelt att det ska vara upplyst när du kommer hem sent? Via din smartphone kan du fjärrstyra din belysning tack vare geofencing-teknik, var du än befinner dig, hemma eller på resande fot. Det går även programmera in så lampan tänds när du kommer hem och släcks när du ger dig av.

https://www.netonnet.se/art/hem-hushall/smarta-hem/hemautomatisering/philips-hue-bridge-eu/223310.9436/

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Lighthouse2

Tackar för svar!  Läste det också om gefencing-tekniken men det verkar som att det hade att göra med räckvidden på sitt eget wifi med mobilen, och att lamporna då aktiverades och tändes automatiskt (om man nu valt det) när man kom hem.

Läste också någonstans att man bara kan aktivera ändringar i schema och annat när man befinner sej inom sitt wifi. Som sagt, ingenting om styrning via mobilnätet.

 

" Det fungerar i det lokala nätverket såväl som över internet"

https://www.smarto.se/smartahem/test-philips-hue-startpaket/

 

Oavsett, jag chansar och köper den imorgon, har blivit för nyfiken nu!

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Philips Hue är en av flera Smarta hem lösningar, med många olika inställningar, kopplar du in deras Bridge som faktiskt följer med i startpkt, så kan du också styra allt via mobilen via webben. Ganska dyr, men har ändå blivit populära.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...