Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Behöver ladda ner en stor fil-ingen onlinescan möjlig


DePhaz

Rekommendera Poster

Hej. 

Skulle vilja ladda ner en större fil från nätet men undrar över det här med säkerheten. Det är en okomprimerad fil vilken bör innehålla ett större antal .zip eller .rar filer vilka i sin tur innehåller .package filer (downloads till sims2). Filen i sig ligger på Google docs men då den är mycket stor, över 1GiB, så kan den inte virusskannas "på plats" och den som lade upp filen använde inget antivirusprogram när filen skapades. 

 

Har laddat ner stora filer förut (mp4, package filer, etc pp) men dessa skulle användas i Linux miljö (allt enligt myten att det inte finns virus till detta OS). Denna fil, eller rättare sagt dess innehåll ska dock överföras till Windows miljö. Väl nedladdad går den att skanna men jag vet inte om jag vågar ladda ner. Behöver ett råd...

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Om du enbart laddar ned filen, låter den ligga i Hämtade filer katalogen eller motsvarande och drar igång din favorit virusscanner så borde det inte bara någon fara. Ett virus kommer bara drabba dig om du läser in något i minnet genom att öppna filen.

 

Men en extra säkerhetsåtgärd är att dra igång en virtuell dator genom Hyper-V, VirtualBox eller liknande, ladda ned filen i den virtuella och scanna där. Eller om du är super paranoid, köp en billig bättre begagnad netbook, ladda ned filen på den, scanna, om du tycker att det är virus, släng datorn.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...