Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Tappar internet då och då


Klippan
 Share

Recommended Posts

Hej. Kör W7 med fiberuppkoppling 100 Mb och Chrome (eller Explorer). Har på senare tid märkt att min internetuppkoppling inte fungerar stundtals, spec. på sen kväll och natt. Man kan sitta och surfa och rätt som det är börjar det gå trögt och alltsom oftast kommer det upp en ruta med certifikatproblem, sidan är inte säker? Men det är samma sida som jag tidigare suttit och läst utan problem, t.ex. Aftonbladet. Vid kontakt med fiberleverantören sa de att det kan bero på trådlösa nätet/routern. Men det är samma problem utan routern och jag kör trådat ingen Wifi till två datorer som får samma problem även om man direktansluter dem. Så då ville de att man skulle felanmäla när problemen uppstår, men det är ju mitt i natten och då har de ingen kundtjänst. När problemet uppstår och man bootar om datorn så får jag ingen ip-adress utan bara intern adress.

Jag undrar vad det kan vara och också om det finns något program som man kan starta på kvällen och som får gå under natten som med jämna mellanrum känner av om kommunikationen fungerar, kanske var 5:e min. Då skulle man kunna se och visa för leverantören när problemet uppstår och kanske varför. Försökt köra ping och tracert i en cmdfilm med resultatet till en txtfil och ser då att min dator inte kan hitta måldatorn rätt som det är men är osäker på vad jag ska pinga eller spåra för att få fram att just kommunikationen är bristfällig, jag tänker att det kan ju vara bara måldatorn som har problem. Finns det något program som kollar kommunikationen på "rätt" sätt?

Link to comment
Share on other sites

Jari Karivainio

Hej!

Vad har du för router? Vem är internetleverantör? Det kan bero på dhcp i routern är inställd på att "frisläppa och förnya" ip-adressen varannan eller var tredje timme.

 

/ Jari

Link to comment
Share on other sites

 Share×
×
  • Create New...