Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
rolfr

LÖST Förminska en logga

Rekommendera Poster

rolfr

Jag har en stiliserad logga med text och en symbol som jag vill förminska. Storleken är 144x211 pixlar som jag behöver få ner till 48x70. Det går att minska den i en gammal version av PS som jag har. Det är CS3. Men även om jag använder Bicubic som skall vara bäst för förminskningar så blir loggan oläsbar och grötig. Har den både som jpg fil och pdf. I visningsprogrammet ACDC går det ganska hyfsat att förminska på skärmen utan att kleta ihop alltför mycket. Om jag tex förstorar upp pdf bilden väldigt mycket, över 1000%, så är den fortfarande kristallklar i linjerna. Som om det vore en vektoriserad bild.

 

Hur skall jag kunna minska ner den 33%?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
.M

Jpg bilder är aldrig idealiska för text, börja med att spara om din bild som png och sen ändra storlek och se om det hjälper.

 

Annars om du har typsnittet som används i loggan så kan du ju förminska enbart symbolen och sen skriva texten på nytt i ditt bild-program. Sen tycker jag att 48x70 är väldigt smått och jag blir inte alls förvånad att du upplever att bilden blir svårläst.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
rolfr
Citat

 

Men pdf filen verkar ju vara knivskarp vid förstoring och hyfsad vid förminskning. Men jag håller med, det är smått och beror på att jag vill ha in loggan i ett färgat band överst. En tanke kunde ju vara att fimpa texten och bara behålla figuren.

 

Så jag undrar ändå om det inte i alla fall går att få till bara den delen ur pdf filen, som ser så skarp ut. Hur kan man göra det utan att tappa skärpan?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
rolfr

Tack för tipset, körde en konvertering hos online-convert.com. Det blev inte bra med texten, så liten och kladdig som den blev. Körde plan B istället och kapade bort texten och behöll bildbiten.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...